Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ABORTUSZ

Sokkoló adat: ennyi nőnek tiltották meg az abortuszt nemi erőszak után az USA-ban

2024. április 25.

2 perc olvasás

ELLE

abortusz nemi erőszak usa
Sokkoló adat: ennyi nőnek tiltották meg az abortuszt nemi erőszak után az USA-ban
© Shutterstock

Sokkoló, hogy az USA egyes államaiban minek teszik ki azokat a nőket, akik nemi erőszak miatt esnek teherbe. Nincs döntés, nincs abortusz, nincs választás. 


Az USA-ban több államban is tiltott az abortusz: ennek eredményeképpen több tízezer nőnek kellett nemi erőszak után is vállalnia a gyermekét. 

Döbbenetes abortusz adatok az USA-ból

Csak Texas államban 2022 júniusa óta 26 313 terhesség következett be nemi erőszak által. A Journal of American Medicine című folyóiratban megjelent tanulmány azonban ennél is sokkolóbb számadatot tett közzé, ugyanis az USA-ban számításaik szerint, a  nemi erőszakból eredő terhességek száma 2022 júniusa óta 64 565.

A tanulmány szerint is aggasztó, hogy egyes államokban még azok a nők sem élhetnek az abortusz lehetőségével, akik nemi erőszak miatt estek teherbe. Többször is jelzik a tanulmányban, hogy ez a gyermek fejlődését is hátráltatja, és a gyermekek egészségét is negatívan befolyásolhatja. 

A kutatók arra is rávilágítottak, hogy az országban ebben az időszakban, a feljegyzett 520 000 nemi erőszak 12.5%-a vezetett nem kívánt terhességhez. Mindez az adat még sokkolóbb, ha azt nézzük, hogy minimum 4, maximum 18 hónap alatt következtek be az adott államokban. 

Texasban borzasztó a helyzet

A tanulmány részletesen kitér Texas állam adataira is, ahol az összes terhesség 45! %-a nemi erőszak eredménye, tehát csak itt 26.313 ilyen esetet regisztráltak. 

A tanulmány készítői szerint az általános tilalmon túl problémát jelent az is, hogy még azokban az államokban sem élhettek az abortusz jogával a nemi erőszak áldozatai, ahol ilyen esetekben kivételt képeznének, és a törvények szerint számukra engedélyezett lenne. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves