Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gyors és finom

A viking melegszendvics a legtrendibb egészséges étel most - ilyen könnyű megcsinálni

2023. január 04.

2 perc olvasás

ELLE

recept melegszendvics szendvics viking
A viking melegszendvics a legtrendibb egészséges étel most - ilyen könnyű megcsinálni
© Fotó: Shutterstock/Pixel-Shot

A viking melegszendvics az egyik trending étel az új évben, íme, hogyan készül!


Trend alert: itt a viking melegszendvics! Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!

Viking

A viking melegszendvics a Pinch of Nom című szakácskönyv szerzőinek kreálmánya. Ők elsősorban reggelinek ajánlják, de természetesen ha este érzed úgy, hogy jólesne egy finom, sajtos melegszendvics, természetesen vacsorára ugyanolyan finom. A könyv azt is tisztázza, hogy a viking malacsült inspirálta őket, de hogy ezen kívül mi a köze a két étel bármelyikének a vikingekhez, arról fogalmuk sincs. Mindenesetre az fix, hogy nagyon jól hangzik.

És természetesen nyugodtan variálhatsz a hozzávalókon, mert például ha az alapnak használt kenyér gyanánt teljes kiőrlésű búzából készült kenyeret kensz meg, nyilván jóval egészségesebb a végeredmény. Sokak szerint finomabb is. Ha több fehérjét szeretnél fogyasztani, kipróbálod úgy is, hogy a tojásnak nemcsak a sárgáját teszed bele, hanem az egész tojást, és persze a tejből is teljesen jó a zsírszegény verzió. Cheddar sajtból szintén lehet zsírszegényt kapni, szóval ha mondjuk az az újévi fogadalmad, hogy néhány kilót leadsz, ilyen sajtot válassz!

A recept

Az eredeti recept szerint hozzávalók: egy fél fej hagyma, 5 deka reszelt cheddar sajt, fél evőkanál Worcestershire-szósz, egy evőkanál tej, egy tojássárgája, só és bors. A hagymát kevés olajon pirítsd meg először, aztán keverd hozzá a többi hozzávalót! Mustárral, illetve mustárporral is ízesítheted.

A kenyeret tedd a grillezőre vagy a sütőbe, és kezdd el pirítani. A rávalókat csak akkor tedd rá, amikor az egyik oldala egy kicsit már megbarnult – a sajtos krémet arra az oldalára kend rá, amelyik kevésbé pirult meg. Innentől kezdve 3-4 perc elég neki, amíg a sajt megolvad és kicsit meg nem barnul. Kész is!

Nézd csak!

Persze van videó is az elkészítéséhez, mert úgy mindig egyszerűbb, ha látja is az ember.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves