Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Recept

Ezért a vegán avokádós csokitortáért rajong most az internet

2024. június 19.

3 perc olvasás

ELLE

recept avokádó csokitorta torta
Ezért a vegán avokádós csokitortáért rajong most az internet
© Pexels

Ez a vegán avokádós csokitorta pillanatok alatt a kedvenced lesz. 


Akár hiszed, akár nem, de az édességek iránti szenvedélyedről vegánként sem kell lemondanod. Az avokádó ugyanis nagyszerűen helyettesítheti a hagyományos krémes töltelékeket, a végeredmény pedig egy olyan csokitorta, ami után mind a tíz ujjad garantáltan megnyalod majd. 

Mennyei, könnyed és tápláló 

Az avokádókrémmel töltött vegán csokoládétorta tehet remek választás az édes finomságok szerelmeseinek. Ezt a sütit mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthatod, hiszen tutira nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt. Az íze viszont mennyei, ráadásul nagyon könnyed és tápláló. Na, de nem is húzzuk tovább az időt, íme a recept. 

Hozzávalók

A tortához:

  • 1 ½ csésze liszt
  • 1 csésze cukor
  • ⅓ csésze kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • 1 csésze mandulatej
  • ½ csésze növényi olaj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csésze forró víz

Az avokádókrémhez:

  • 2 érett avokádó
  • ½ csésze kakaópor
  • ½ csésze juharszirup
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, eközben pedig készíts elő egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát. A forma alját béleld ki sütőpapírral és enyhén olajozd meg. Amíg a sütő melegszig egy tálban keverd össze a lisztet, a cukort, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Add hozzá a mandulatejet, a növényi olajat és a vaníliakivonatot, majd jól keverd össze a hozzávalókat, amíg sima, egynemű tésztát nem kapsz. A végén óvatosan keverd hozzá a forró vizet, hogy a tészta könnyű és folyékony legyen. A masszát aztán öntsd az előkészített tortaformába, majd pedig süsd 30-35 percig a sütőben. Ha kész, akkor vedd ki a sütőből majd hagy kb. 10 percet hűlni. Ezután vedd ki a formából és engedd, hogy teljesen kihűljön. 

A krém 

Amíg a tészta hűl, vágd félbe az avokádót, távolítsd el a magját és hámozd ki a húsát. Tedd turmixgépbe, add hozzá a kakaóport, a juharszirupot és a vaníliakivonatot. Keverd össze a hozzávalókat, a végeredménynek egy sima, krémes állagú masszának kell lennie. Ha túl sűrű, akkor egy kis növényi tejet adhatsz hozzá a kívánt állag elérése érdekében. Ezután vágd ketté a kihűlt tortát, majd az avokádókrémet egyenletesen kend el az alsó piskótalapon. Ezután helyezd rá a felső réteget, aminek a tetejét vond be a maradék krémmel. A torta oldalaira is kenhetsz belőle. Végezetül tetszés szerint friss eperrel, málnával, szeletelt mandulával díszítheted a tortét. A sütemény tökéletes egy kis kakaóporral vagy kókuszreszelékkel megszórva is. 

Itt egy videó is az elkészítésről: 

(via)

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves