Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Torta

Ez a csokoládétorta most mindenki kedvence

2022. november 11.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

recept csokoládé sütemény csokoládétorta
Ez a csokoládétorta most mindenki kedvence
© Fotó: Shutterstock

Az ízletes csokoládétorta különleges összetevőkkel készül, nem csoda, hogy annyian rajonganak érte. 


A különleges csokoládétorta egészen egyszerűen elkészül, hiszen csak össze kell keverni a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. Bár a bevásárlólista kicsit hosszúnak tűnhet, egyszerű, hétköznapi dolgok kellenek hozzá, így szinte bármikor összeüthető

Hozzávalók

  • 208 gramm liszt
  • 42 gramm kakaó
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1,5 teáskanál eszpresszópor 
  • 220 gramm barna cukor
  • 2 tojás
  • 2 deciliter olívaolaj
  • 80 gramm író
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 deciliter víz
  • apróra vágott csokoládé
csokoladetorta
Fotó: Shutterstock

Elkészítés

Elsőként melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Béleld ki egy nagyjából 20 centiméteres tepsi alját sütőpapírral. Az oldalakra is tehetsz, így a csokoládétorta biztosan nem fog beleragadni. 

Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, az eszpresszóport és a sót. Majd egy másik, hőálló tálban keverd simára a barna cukrot és a tojásokat. Add hozzá az olívaolajat, az írót és a vaníliakivonatot, majd keverd az egészet simára. 

Egy spatula segítségével add hozzá a lisztes keveréket, kavargasd addig, amíg a massza egyneművé nem válik. Közben tedd fel a vizet főni, ha felfőtt, óvatosan keverd a csokis alaphoz, ha kész, beleforgathatod az apróra vágott csokoládét.  

Öntsd a masszát az előkészített tepsibe, és lapáttal vagy késsel simítsd el a tetejét. Nagyjából 55-60 percig kell sütni, de időnként érdemes fogpiszkálóval tesztelni a tészta közepét. Ha nem ragad, akkor jó. Miután elkészült, hagyd 10 percig hűlni, majd emeld ki a tepsiből. 

Máz

  • 100 gramm apróra vágott csokoládé
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipet só

A máz hozzávalóit egy hőálló tálban keverd össze, majd tedd be a mikróba. 15 másodpercenként vedd ki, és keverd át. Ezt addig kell folytatni, míg össze nem áll a massza. Amikor sima, és a torta is kész, egyszerűen öntsd rá. 


Via

Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves