Az ízletes csokoládétorta különleges összetevőkkel készül, nem csoda, hogy annyian rajonganak érte.
A különleges csokoládétorta egészen egyszerűen elkészül, hiszen csak össze kell keverni a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. Bár a bevásárlólista kicsit hosszúnak tűnhet, egyszerű, hétköznapi dolgok kellenek hozzá, így szinte bármikor összeüthető.
Elsőként melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Béleld ki egy nagyjából 20 centiméteres tepsi alját sütőpapírral. Az oldalakra is tehetsz, így a csokoládétorta biztosan nem fog beleragadni.
Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, az eszpresszóport és a sót. Majd egy másik, hőálló tálban keverd simára a barna cukrot és a tojásokat. Add hozzá az olívaolajat, az írót és a vaníliakivonatot, majd keverd az egészet simára.
Egy spatula segítségével add hozzá a lisztes keveréket, kavargasd addig, amíg a massza egyneművé nem válik. Közben tedd fel a vizet főni, ha felfőtt, óvatosan keverd a csokis alaphoz, ha kész, beleforgathatod az apróra vágott csokoládét.
Öntsd a masszát az előkészített tepsibe, és lapáttal vagy késsel simítsd el a tetejét. Nagyjából 55-60 percig kell sütni, de időnként érdemes fogpiszkálóval tesztelni a tészta közepét. Ha nem ragad, akkor jó. Miután elkészült, hagyd 10 percig hűlni, majd emeld ki a tepsiből.
A máz hozzávalóit egy hőálló tálban keverd össze, majd tedd be a mikróba. 15 másodpercenként vedd ki, és keverd át. Ezt addig kell folytatni, míg össze nem áll a massza. Amikor sima, és a torta is kész, egyszerűen öntsd rá.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!