Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Torta

Ez a csokoládétorta most mindenki kedvence

2022. november 11.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
recept csokoládé sütemény csokoládétorta
Ez a csokoládétorta most mindenki kedvence
© Fotó: Shutterstock

Az ízletes csokoládétorta különleges összetevőkkel készül, nem csoda, hogy annyian rajonganak érte. 


A különleges csokoládétorta egészen egyszerűen elkészül, hiszen csak össze kell keverni a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. Bár a bevásárlólista kicsit hosszúnak tűnhet, egyszerű, hétköznapi dolgok kellenek hozzá, így szinte bármikor összeüthető

Hozzávalók

  • 208 gramm liszt
  • 42 gramm kakaó
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1,5 teáskanál eszpresszópor 
  • 220 gramm barna cukor
  • 2 tojás
  • 2 deciliter olívaolaj
  • 80 gramm író
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 deciliter víz
  • apróra vágott csokoládé
csokoladetorta
Fotó: Shutterstock

Elkészítés

Elsőként melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Béleld ki egy nagyjából 20 centiméteres tepsi alját sütőpapírral. Az oldalakra is tehetsz, így a csokoládétorta biztosan nem fog beleragadni. 

Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, az eszpresszóport és a sót. Majd egy másik, hőálló tálban keverd simára a barna cukrot és a tojásokat. Add hozzá az olívaolajat, az írót és a vaníliakivonatot, majd keverd az egészet simára. 

Egy spatula segítségével add hozzá a lisztes keveréket, kavargasd addig, amíg a massza egyneművé nem válik. Közben tedd fel a vizet főni, ha felfőtt, óvatosan keverd a csokis alaphoz, ha kész, beleforgathatod az apróra vágott csokoládét.  

Öntsd a masszát az előkészített tepsibe, és lapáttal vagy késsel simítsd el a tetejét. Nagyjából 55-60 percig kell sütni, de időnként érdemes fogpiszkálóval tesztelni a tészta közepét. Ha nem ragad, akkor jó. Miután elkészült, hagyd 10 percig hűlni, majd emeld ki a tepsiből. 

Máz

  • 100 gramm apróra vágott csokoládé
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipet só

A máz hozzávalóit egy hőálló tálban keverd össze, majd tedd be a mikróba. 15 másodpercenként vedd ki, és keverd át. Ezt addig kell folytatni, míg össze nem áll a massza. Amikor sima, és a torta is kész, egyszerűen öntsd rá


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves