Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Travel hacking

Ezzel az utazási trükkel elkerülheted, hogy elvesszen a csomagod a repülőtéren

2023. augusztus 06.

2 perc olvasás

ELLE

repülőtér utazás utazási trükk
Ezzel az utazási trükkel elkerülheted, hogy elvesszen a csomagod a repülőtéren
© Shutterstock

Egy utazási trükk, ami remekül jöhet!


Téged is ért már néhányszor komoly stressz a repülőtéren? Esetleg megesett, hogy nem lett meg a bőröndöd? Most egy szakértő elárulta az utazási trükköt, amivel megakadályozhatjuk, hogy a csomagunk elvesszen, így az élmény még csodálatosabb lehet már az első perctől kezdve.

Egyszerű, de nagyszerű 

Lamia Walker, a Housesitmatch.com alapítója és vezérigazgatója ügyes trükköt alkalmaz: kiderült, hogy ezzel a várakozási időt is fel lehet gyorsítani a repülőtéren. A titok, hogy feltűnő címkéket, matricákat használjunk az általunk szállított bőröndön vagy bármi más tárgyon, amire várunk. Ennek segítségével nagyon hamar kiszúrhatjuk a csomagunkat, és kevés az esély rá, hogy összekeveredik máséval. A másik fontos dolog azonban, hogy a személyes adatainkat, tehát minimum a nevünket és egy telefonszámot helyezzünk el ne csak a kis fejlécbe a bőröndnél, de belülre is, ha esetleg valaki összecserélte a csomagokat, akkor hamar tudja korrigálni a problémát. Ki kell emelni azonban, hogy a feladott poggyászban sose tartsunk pénzt, bankkártyát, személyes iratokat, laptopot vagy bármi ilyet, ami iszonyúan fontos nekünk a mindennapokban. 

A jó öreg kis táska

A szakértő azt is elmondta, ha stresszmentes utazást szeretnénk, de csak néhány napra ruccanunk el, akkor bizony felesleges feladni a 20 vagy 32 kilós börőndöt, inkább csak egy kézipoggyászunk legyen vagy egy fedélzetre is felvihető bőrönd, hiszen így mi magunk felelünk azért, hogy a csomagunk velünk együtt érjen földet. Szintén praktikus a személyes iratokat egy kis tasakban tartani. 

Van egy praktikus átlátszó tasakom, amelyet szívesen tartok kéznél, így könnyen kézbe vehetem az útlevelemet, a kinyomtatott jegyeket és a biztosítási dokumentumokat. A legjobb, ha a kezemben vannak egy helyen

– mondta Lamia Walker.

A TikTokon is terjed a módszer

Egy remek módszer, hogy feltűnővé tegyük a bőröndünket, ahogy a szakértő tanácsolta, ha felmatricázzuk. Ebben az esetben kevés az esély rá, hogy valaki össze fogja keverni a sajátjával, valamint a lopást sem merné senki bevállalni pont azért, mert túl feltűnő lenne. Íme, a videó, ma már rengetegen alkalmazzák ezt a technikát: 

@chloefilmstoomuch Make sure your luggage is personalised becuase people just grab whatever! #airport #travelhacks #suitcasestickers ♬ I Got Summer On My Mind - ronixd

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves