Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Repülési titok

A légiutas-kísérők így jeleznek egymásnak, ha baj van a géppel

2023. augusztus 11.

1 perc olvasás

ELLE

repülés légiutas-kísérő
 A légiutas-kísérők így jeleznek egymásnak, ha baj van a géppel
© Shutterstock

A légiutas-kísérők így árulják el magukat. 


Egy utazási szakértő elárulta a trükköt, amivel a légiutas-kísérők mozdulataiból le lehet olvasni, ha baj van a repülőgépen. Az utazók megfigyelhették, hogy a légiutas-kísérők általában még egy göröngyös repülés közben is nagyon összeszedettnek és nyugodtnak tűnnek, hiszen az a feladatuk, hogy a fedélzeten lévőket megnyugtassák. Azonban van egy árulkodó jel, amiből kiderül, ha a pilóta aggódik a gép miatt.  

Ez a jel

Michael Gebicki utazási szakértő szerint, ha az utasok azt látják, hogy a légiutas-kísérők megnézik a szárnyat az aggodalomra adhat okot. A pilóták őket szokták megkérni, hogy nézzenek rá, ha azt érzik, hogy valami nincs rendben repülés közben. A szakértő elmondta, mi történik ilyenkor. 

Ha a főstewardess lejön a folyosóra, és aggódva pillant ki az ablakokon, az a pilótafülke kérésére adott válasz lehet, hogy ellenőrizze a motort

– mondta Michael Gebicki.

A pánik elkerülése végett pedig a többi légiutas-kísérő pontosan tudja, hogyan ismerje fel, ha a felettesük azt jelzi nekik, hogy baj van. 

A legfontosabb tanács

A szakértő hozzátette, hogy a legfontosabb, hogy az utasok nyugodtak tudjanak maradni egy rizikósabb út során is, ugyanis a pánik semmi jóra nem vezet, valamint nem szabad elfelejteni, hogy statisztikailag sokkal nagyobb biztonságban vagy a repülön, mint egy autóban. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves