Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Travel tip

Ezzel a trükkel nagyon olcsón szerezheted be a repülőjegyeket utazás előtt

2023. augusztus 10.

2 perc olvasás

ELLE

utazás repülőjegy
Ezzel a trükkel nagyon olcsón szerezheted be a repülőjegyeket utazás előtt
© Shutterstock

Utazás előtt állsz? Így vásárolj repülőjegyet! 


Még jó pár hét van a nyárig, de akár már az őszi kiruccanáson is lehet gondolkodni. Az utazás előtt azonban fontos, hogy mennyiért találunk repülőjegyet. Most kiderült, hogy a szakértők szerint, mikor a legalkalamasabb megvásárolni a jegyeket, ha utazni készülünk. 

Így fizethetünk kevesebbet 

A legjobb mód, ha a repülőjegyeket nem vásároljuk meg túl korán és túl későn sem. A jelenlegi helyzet az, hogy 6-8 héttel az utazás előtt van a legnagyobb esélyünk arra, hogy jó árban utazhassunk el. A lényeg azonban, hogy ellenőrizd a légitársaságok weboldalait, sőt gyakran előre be nem jelentett akciókkal lepik meg az utazókat. Tehát az utazás napja előtt 6-8 héttel böngésszük az ajánlatokat! 

Naponta háromszor is változhatnak az árak

Tudtad, hogy a repülőjegyek árai naponta háromszor is változhatnak? Fontos, hogy a légitársaságok összehasonlítása megtörténjen, ne mindig csak a jól beváltra koncentráljunk, mert lehet éppen a másiknál fogunk olcsó járatokat találni. E-mailen szintén értesítést küldenek az árak változásáról, ha beállítjuk ezt a funkciót. 

Kerüljük a vasárnapokat

A szakértők szerint vasárnap a legdrágábbak a repülőjegyek, ezért ha tehetjük ne azon a napon keressük ki álmaink utazását. Ezért általában olcsóbb hétfőig vagy keddig várni a jegy megvásárlásával. Ezzel a stratégiával szintén rengeteg pénzt lehet megtakarítani, ha ügyesek vagyunk. Azonban, ha ünnepek alatt tervezünk utazni, akkor érdemesebb minél előbb repülőjegyet vásárolni, mert olyankor az árak mindig magasak lesznek. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves