Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Titok

Kiderült a légiutas-kísérők mitől rettegnek a legjobban a repülés során

2023. augusztus 15.

1 perc olvasás

ELLE

repülés légiutas-kísérők
Kiderült a légiutas-kísérők mitől rettegnek a legjobban a repülés során
© Shutterstock

Kiderült, mi a légiutas-kísérők legnagyobb félelme.


Egy légiutas-kísérő elárulta, hogy mi a legnagyobb félelmük. Jay Roberts korábban vezető légiutas-kísérőként dolgozott az Emiratesnél, és elmondta, hogy a vészcsúszda véletlen aktiválásától való félelem rémálmokat okoz náluk. Ez az oka, hogy olyan erővel nyílnak ki, hogy meg is ölhetnek valakit. 

Egy hiba, amitől a légiutas-kísérők és a repülőtéri személyzet világszerte retteg, és annyi aggodalmat okoz, hogy rémálmaink vannak vele kapcsolatban

– mondta a légiutas-kísérő. 

Így működnek a vészcsúszdák 

A szakértő hozzátette, ha baj van, akkor minél előbb evakuálni kell a gépet, és minden másodperc számít, ezért a vészcsúszdák elegendő nyomással rendelkeznek, hogy pillanatok alatt felfújjanak. Azonban olyan erővel történik mindez, hogy aki az útjába áll könnyen áldozattá válhat az erős csapás miatt. A légiutas-kísérő hozzátette, hogy kevés ilyen tragédiáról tud, de volt már rá példa, hogy valaki a vészcsúszda miatt vesztette életét. A dolgozókat azonban felkészítik, hogy egy ilyen helyzet, hogyan tudják a legbiztonságosabban biztosítani a kijutást az utasok számára, és a cél az, hogy mindenki sérülés nélkül hagyja el a repülőgépet. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves