Gyors, laktató és isteni finom ez a színes tésztasaláta, ami az új kedvenc ebéded lesz a kánikula idején!
A hőhullámok idején mindenki előnyben részesíti azokat a fogásokat, amiknek az elkészítéséhez nem kell órákig aszalódni a konyhában. Ez az olasz tésztarecept éppen ilyen: csupán a tortellinit kell kifőznöd, minden mást csak aprítani szükséges. A végeredmény egy hűsítő tésztasaláta lesz, ami önmagában is megállja a helyét, de köretként is tálalhatod a következő grillpartin. Kísérőnek egy pohár cukormentes limonádét javasolunk hozzá!
A félkészen vett tortellinit a csomagoláson található leírás szerint főzd készre, és a tészta főzővizéből tegyél félre egy keveset. Miután leszűrted, önts rá egy kevés olívaolajat és tedd félre.
A friss és szárított paradicsomot és a mozzarellát aprítsd fel, a bazsalikomleveleket vág vékony csíkokra.
Az öntethez keverd össze a tészta főzővizét balzsamecettel, majd add hozzá a pesztót és az olívaolajat. Ízlés szerint sóval, borssal és egy kevés almasziruppal fűszerezd.
Az öntetet alaposan keverd el a tortellinivel, majd mehet hozzá az aprított paradicsom, bazsalikom, a reszelt parmezán, a mozzarella és a fenyőmag is. Ha kell, finomhangolhatsz az ízesítésen még egy kis sóval, borssal vagy balzsamecettel – tálalásig hagyd a hűtőben a tésztasalátát!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!