3 hozzávaló, mégis egy igazi kulináris kaland – az olaszok nem hiába rajonganak ezért a tésztáért.
Ugyan nyáron sokan a könnyed ételekez preferálják, ha tésztát látunk, valljuk be, mind könnyen elcsábulunk. Hát még akkor, ha csupán egy-két alapvető hozzávaló szükséges, és még az időnket sem kell a tűzhely mellett állva töltenünk. Az olaszoknál nincs olyan dolog, amelyet ne tudnának a tésztával párosítani, így történhetett, hogy még a citromot is behozzák az egyik kedvenc nyári receptjükbe!
A citrom héját és leveleit leszedjük, majd pár órán át fedő alatt pároljuk. A spaghettit megfőzzük, öntünk bele a citrom vizéből, valamint hozzáadunk egy kis olíva olajat is. A tésztát al dente-re főzzük, és a főzés alatt egyébként - attól függően mennyire vágyunk citromos ízvilágra-, folyamatosan adagolhatunk hozzá a citrom héjának és levelének vizéből. Ha készen van a tészta, akkor leszűrjük, és fél decit ráöntünk a citromos vízből, valamint reszelt formában hozzáadjuk a sajtot, és tovább főzzük, amíg egy krémes, szószos tésztát nem kapunk. Természetesen friss, reszelt sajttal tálaljuk.
Ha szeretnéd videón is megnézni, hogyan készül az olaszok egyik kedvenc tésztája, itt megtekintheted!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!