Elsőre egy igazi küzdelemnek tűnhet az ételek, italok, különböző összetevők elkülönítése a konyhában, de a megfelelő dobozokat, palackokat, praktikus kellékeket és tippeket bevetve könnyen kialakíthatsz egy átlátható rendszert. Kezdjük a hűtőszekrénynél!
A hűtőszekrény ugyanolyan figyelmet érdemel, mint a fiókok és a szekrények. A Bonami szakértői azt javasolják, hogy használjuk ki az intelligens szervezők, tárolórendszerek és állványok előnyeit!
Használj eltérő méretű üvegeket a tároláshoz! Ezek ideálisak házi gyümölcslevekhez,
joghurtokhoz, müzlihez és vajhoz.
Szerezz be speciális dobozokat lekvároknak, fűszereknek és az ételízesítőknek is. Ez is segít
a rendszerezésben.
Az ételpazarlás elkerülése érdekében szerezz be egy dobozt, és tartsd benne azokat az élelmiszereket, amelyeknek hamarosan lejár a szavatossági ideje. Ha valami gyakran megromlik csak azért, mert nincs szem előtt, szervezd úgy a polcokat, hogy a hátsó ételeket is
könnyedén láthasd!
A krumplit, fokhagymát, hagymát, gyömbért érdemes szobahőmérsékleten, egy sötétebb helyen tárolni. Használj hozzá légáteresztő zsákokat, ládákat vagy dobozokat. A még nagyobb átláthatóságért használj speciális címkéket. Könnyedén megkülönböztetheted az élelmiszer- és ételtartó dobozaidat, ha szeretnéd, akár a Bonami címkéit használhatod,
melyet angol nyelven, ide kattintva tölthetsz le. Nyomtasd ki (lehetőleg matricapapírra), és ragaszd fel őket szükség szerint.
Citromlé, húsleves vagy bor maradt meg a főzés után? Fagyaszd le jégkocka formákban, és
használd fel őket újra!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!