Ez a paradicsomos tészta nagyon gyorsan összedobható, és isteni finom!
A Pasta Pomodoro névre hallgató fogás az olaszok egyik kedvence. A„pomodoro” olaszul paradicsomot jelent, ami sokat elárul erről a tésztáról, hiszen megkerülhetetlen összetevője a friss paradicsom.
Ehhez a szuper paradicsomos spagettihez csupán néhány összetevő szükséges, és mialatt kifőzzük a tésztát, szinte a szósz is elkészül.
Forraljunk vizet egy nagy edényben, és főzzük al dentére a tésztát, 9-11 perc alatt. A recept kulcsfontosságú eleme a tésztavíz, tehát tegyünk félre egy fél csészényit, mielőtt leszűrnénk a tésztát.
Egy másik edényben közepes lángon hevítsük fel az olajat, amihez adjuk hozzá a hagymát, és 5-6 perc alatt pároljuk puhára. Ezután jöhet a fokhagyma, amivel 1-2 percig még tovább főzzük. Adjuk hozzá a friss paradicsomot, és egészen addig főzzük, amíg a szósz levet nem ereszt. Ízesítsük sóval, borssal és ízlés szerint chilivel, majd főzzük további 15 percig. Rakjuk bele a bazsalikomot, majd mehet hozzá a kifőtt tészta és a tésztavíz. Kicsit összeforraljuk, majd tálaljuk, egy nagy adag parmezánnal és néhány bazsalikomlevéllel a tetején.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!