Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Stewardess

A légiutas-kísérők titkai: ezért szeretik a turbulenciát

2023. január 03.

3 perc olvasás

ELLE
kulisszatitkok repülés stewardess légiutas-kísérő turbulencia
A légiutas-kísérők titkai: ezért szeretik a turbulenciát
© Fotó: Shutterstock/LightField Studios

Egy Olaszországban dolgozó légiutas-kísérő megosztott pár titkot a repülésről.


Barbie egy 29 éves légiutas-kísérő. Argentin származású, de jelenleg Torinóban él, és azért szerepel a Daily Mailben, mert nagyon érdekes kulisszatitkokat oszt meg a repülésről 3,4 millió követővel rendelkező TikTokján.

Éljen a turbulencia!

Rengetegen gyűlölik az utasok közül a turbulenciát: amikor a repülő úgymond „ráz”, mert légörvénybe kerül. Nos, Barbie azt meséli, hogy amennyire utálják az utasok ezt a jelenséget, pont annyira szereti a gép legénysége. Ilyenkor ugyanis úgyis a robotpilóta tartja automatikusan a megfelelő, állandó magasságban a gépet, és a légiutas-kísérők is kapnak egy kis pihenőt, hiszen ilyenkor általában le kell ülniük, mert úgysem lehet folytatni a felszolgálást. A 29 éves tiktoker hozzáteszi, hogy természetesen aki már egy ideje repülőgépen dolgozik, az egy kis turbulenciától úgysem ijed meg.

Hova ürül a vécé?

Barbie azzal is viccel egyik videójában, hogy sokan talán azt hiszik, hogy a repülő vécéjéből a levegőbe ürül az... ürülék. Nos, ez természetesen nem így van. A titok végtelenül egyszerű, és persze alapvetően nem titkos, csak nem szokott szó lenni róla: két tároló van a repülőgépben. Az egyik a tiszta-, a másik a szennyvíz tárolója, és a vécében lehúzott víz az utóbbiba kerül, amit aztán leszállás után biztonságosan és a környezet szennyezése nélkül ürítenek ki.

@barbiebac.ok Responder a @axelcastellon91 usá paraguas 😱 #LoCuentoEnTikTok #TalentoTikTok ♬ Oh No - Kreepa

3 dolog, amit ne csinálj repülőn

Légiutas-kísérőként a következőkre hívja még fel a figyelmet, amit jobb, ha utasként te sem csinálsz a repülőkön. Az első: ha le is veszed a cipődet repülés közben (bár miért vennéd), ne közlekedj mezítláb a repülőn, főleg a vécére ne menj ki cipő nélkül. A takarítás ellenére is igen koszos tud lenni a mosdó padlója egy-két használat után, szóval jobb, ha abba nem lépsz bele zokniban. Másrészt az előtted levő ülés háttámlájában lévő zsebet nem nagyon szokták belülről takarítani, de néha az utasok egészen elképesztő dolgokat dugnak bele, így nagyon koszos tud lenni. Szóval csak olyanokat tegyél oda bele, amit nem bánsz, ha esetleg koszos lesz, de pl. Barbie azt mondja, hogy ő a telefonját sosem tenné oda. Harmadszor: ha elálmosodsz, ne döntsd a fejedet az ablaknak alváshoz, mert jó eséllyel ezt már többen megtették először, és az ablakokat sincs idő minden egyes járat után lemosni, szóval ez a felület is elég koszos tud lenni. Szóval jobb, ha az arcodra nem kenődik rá mindaz, ami ott található.

@barbiebac.ok

Sigan mis consejos amiguis

♬ Depression - Dax

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves