Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LISTA

Kiderült: ez a nap legstresszesebb pillanata

2023. február 08.

1 perc olvasás

Kurucz Barbara

kutatás stressz idegesség napirend
Kiderült: ez a nap legstresszesebb pillanata
© Getty Images

Meglepő eredményre jutottak a tudósok, akik az embereket arról kérdezték, hogy min idegeskednek a legtöbbet. Most kiderült az eredmény, eláruljuk, hogy melyik a nap legstresszesebb pillanata! 


A stressz minden embernek jelen van az életében. Mindenkinek máshol vannak a határok, ugyanakkor vannak olyan mindennapi dolgok, melyek könnyedén kellemetlen pillanatokat okozhatnak. A legújabb kutatásból ez is kiderült.

Ez okozza a legtöbb stresszt az embereknek

A kutatást a Rescue Remedy nevű cég megbízásából készítették az Egyesült Királyságban. A kutatásban összesen 2000 ember vett részt. Az embereknek rangsorolniuk kellett azokat a dolgokat, melyek fokozott stresszt okoznak nekik. 

A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 46%-a fáradtság miatt érez sokszor stresszt. Sokan idegesek lesznek a megszakított éjszakai alvástól, ezt az emberek 36%-a írta. A dobogó harmadik fokán a stresszes, feladatokkal teli munkanap áll, ez 33%-ot kapott. 

Ezek az események az embereket legtöbbször frusztrálttá, fáradttá, és idegessé teszik. A kutatásban résztvevők elmondták, hogy átlagosan egyszerre öt dolog jár a fejükben, és egy nap folyamán számos stresszes eseménnyel kell szembenézniük. 

A nap legstresszesebb pillanatait a forgalmi dugók okozzák. Összesen 50 dolgot neveztek meg az emberek, a teljes listát itt találod.  

Tíz dolog, ami hatalmas stresszt okoz

  1. Forgalmi dugó
  2. Valamivel leönteni a tiszta ruhát
  3. Valamit véletlenül leejteni és összetörni 
  4. Később ébredni, mint kellene
  5. Kiönteni valamit a szőnyegre
  6. Odaégetni az ételt
  7. Főzés közben kifut az étel
  8. Nyilvános megbotlás, elesés
  9. Nincs parkolóhely
  10. Elkésés a munkából

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves