Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Akupresszúra

Azonnal elmúlik a stressz és a fájdalom, ha ezt az egy pontot megnyomod a fejeden

2022. július 21.

1 perc olvasás

ELLE

fejfájás stressz masszázs stresszoldás akupresszúra feszültség
Azonnal elmúlik a stressz és a fájdalom, ha ezt az egy pontot megnyomod a fejeden
© Shutterstock

Hihetetlenül hangzik, mégis működik: mutatjuk, melyik pontot érdemes masszírozni a fejeden, hogy megszűnjön a feszültség és a fejfájás.


A számítógép előtt dolgozóknak bizonyára ismerős a stressz miatt jelentkező izomfeszülés és fejfájás. Egy hosszú munkanap végére szinte garantáltan megfájdul a fejük, a válluk és a nyakuk – ilyenkor jönne jól egy csodaszer, ami egy csapásra megszünteti a sajgást. Pirulák helyett elég, ha kipróbálod az alábbi akupresszúrás trükköt!

Egy csapásra búcsút inthetsz a stressz okozta fejfájásnak, ha aktiválod a fejeden található akupresszúrás pontot. Ez úgy működik, mint a fejfájás kikapcsológombja: egy kis nyomásra máris csökken a fájdalom és oldódik a feszültség.

Így csináld, hogy elmúljon a fejfájás: 

A pont közvetlenül a két szemöldököd között található, ahol az orrnyereg és a homlok találkozik. A spiritualitásban jártasak gyakran „harmadik szem”-ként emlegetik ezt a pontot. A mutatóujjadat nyomd rá erre a pontra, majd lassan húzd felfelé, kb. 2 centire. Itt tartsd meg a nyomást egy percig.

Az akupresszúra hívei szerint ez a pont stimulálja a belső energiákat, oldja a feszültséget és enyhíti a fejfájást. Mi több, a masszázs még a bőrfeszesítésben is a segítségedre lehet, kisimítja a finom vonalakat.

Egy próbát megér a dolog, ugye?

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves