Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

OLASZ RECEPT

A morzsás spagetti az olaszok új kedvence: rendkívül egyszerű elkészíteni

2024. szeptember 11.

2 perc olvasás

ELLE

recept tészta spaghetti olasz recept
A morzsás spagetti az olaszok új kedvence: rendkívül egyszerű elkészíteni
© Shutterstock

A morzsás spagetti a legújabb sztár az olaszoknál, és amilyen isteni, nem meglepő, hogy mindenki ezt szeretné most elkészíteni. 


Az olaszok ismét nem lőttek mellé, és egy zseniális recepttel hódították meg a netet: ez a morzsás spagetti

Hozzávalók a szószhoz

  • 50 g zsemlemorzsa
  • 60 g olajbogyó
  • ½ chilipaprika (piros)
  • ½ gerezd fokhagyma

Hozzávalók a tésztához

  • 1 gerezd fokhagyma a tésztához
  • 8 szardella filé (olajban)
  • 6 petrezselyemszár
  • 400 g spagetti tészta
  • 6 kanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors

A szósz elkészítése  

A zsemlemorzsát egy serpenyőben olaj nélkül, közepes lángon 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk, kivesszük a serpenyőből és hagyjuk kihűlni. Az olajbogyót szitán leszűrjük, és durvára vágjuk. A chilit megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. Keverjük össze az olajbogyót, a chilit és a fokhagymát, és tegyük félre tálalásig.

A tészta elkészítése

A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A szardellát lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. Öblítsük le a petrezselymet, rázzuk szárazra, és szedjük le a leveleit. Finomra vágjuk a leveleket 4 szárról. A maradék petrezselyemlevelet félretesszük a díszítéshez.

A spagettit forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint főzzük al dente-re. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és közepes lángon 1-2 percig pirítjuk benne a fokhagymaszeleteket. Adjuk hozzá a szardellát és a chilit, és pirítsuk 2-3 percig.

Szűrjük le a tésztát egy szitán, és 100 ml tésztavizet tegyünk félre.

Öntsük bele a tésztát, a tésztavizet és a petrezselymet egy serpenyőbe, és forraljuk rövid ideig, amíg sűrű mártást nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk. A tésztát a félretett szósszal, és a maradék petrezselyemlevéllel és némi borssal megszórva tálaljuk.

via

Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves