Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

OLASZ RECEPT

A morzsás spagetti az olaszok új kedvence: rendkívül egyszerű elkészíteni

2024. szeptember 11.

2 perc olvasás

ELLE

recept tészta spaghetti olasz recept
A morzsás spagetti az olaszok új kedvence: rendkívül egyszerű elkészíteni
© Shutterstock

A morzsás spagetti a legújabb sztár az olaszoknál, és amilyen isteni, nem meglepő, hogy mindenki ezt szeretné most elkészíteni. 


Az olaszok ismét nem lőttek mellé, és egy zseniális recepttel hódították meg a netet: ez a morzsás spagetti

Hozzávalók a szószhoz

  • 50 g zsemlemorzsa
  • 60 g olajbogyó
  • ½ chilipaprika (piros)
  • ½ gerezd fokhagyma

Hozzávalók a tésztához

  • 1 gerezd fokhagyma a tésztához
  • 8 szardella filé (olajban)
  • 6 petrezselyemszár
  • 400 g spagetti tészta
  • 6 kanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors

A szósz elkészítése  

A zsemlemorzsát egy serpenyőben olaj nélkül, közepes lángon 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk, kivesszük a serpenyőből és hagyjuk kihűlni. Az olajbogyót szitán leszűrjük, és durvára vágjuk. A chilit megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. Keverjük össze az olajbogyót, a chilit és a fokhagymát, és tegyük félre tálalásig.

A tészta elkészítése

A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A szardellát lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. Öblítsük le a petrezselymet, rázzuk szárazra, és szedjük le a leveleit. Finomra vágjuk a leveleket 4 szárról. A maradék petrezselyemlevelet félretesszük a díszítéshez.

A spagettit forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint főzzük al dente-re. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és közepes lángon 1-2 percig pirítjuk benne a fokhagymaszeleteket. Adjuk hozzá a szardellát és a chilit, és pirítsuk 2-3 percig.

Szűrjük le a tésztát egy szitán, és 100 ml tésztavizet tegyünk félre.

Öntsük bele a tésztát, a tésztavizet és a petrezselymet egy serpenyőbe, és forraljuk rövid ideig, amíg sűrű mártást nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk. A tésztát a félretett szósszal, és a maradék petrezselyemlevéllel és némi borssal megszórva tálaljuk.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves