A morzsás spagetti a legújabb sztár az olaszoknál, és amilyen isteni, nem meglepő, hogy mindenki ezt szeretné most elkészíteni.
Az olaszok ismét nem lőttek mellé, és egy zseniális recepttel hódították meg a netet: ez a morzsás spagetti.
A zsemlemorzsát egy serpenyőben olaj nélkül, közepes lángon 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk, kivesszük a serpenyőből és hagyjuk kihűlni. Az olajbogyót szitán leszűrjük, és durvára vágjuk. A chilit megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. Keverjük össze az olajbogyót, a chilit és a fokhagymát, és tegyük félre tálalásig.
A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A szardellát lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. Öblítsük le a petrezselymet, rázzuk szárazra, és szedjük le a leveleit. Finomra vágjuk a leveleket 4 szárról. A maradék petrezselyemlevelet félretesszük a díszítéshez.
A spagettit forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint főzzük al dente-re. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és közepes lángon 1-2 percig pirítjuk benne a fokhagymaszeleteket. Adjuk hozzá a szardellát és a chilit, és pirítsuk 2-3 percig.
Szűrjük le a tésztát egy szitán, és 100 ml tésztavizet tegyünk félre.
Öntsük bele a tésztát, a tésztavizet és a petrezselymet egy serpenyőbe, és forraljuk rövid ideig, amíg sűrű mártást nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk. A tésztát a félretett szósszal, és a maradék petrezselyemlevéllel és némi borssal megszórva tálaljuk.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!