Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Tanulmány

Férfiakkal próbáltatták ki, milyen a menstruációs fájdalom: ilyen tapasztalatok születtek

2024. május 06.

2 perc olvasás

ELLE

menstruáció fájdalmas menstruáció
Férfiakkal próbáltatták ki, milyen a menstruációs fájdalom: ilyen tapasztalatok születtek
© Shutterstock

A férfiak nehezen viselték a menstruációs fájdalmat. 


Érdekes kutatást készítettek Japánban. Egy tokiói telekommunikációs cég férfi irodai dolgozói szimulált menstruációs fájdalmat éltek át még márciusban még nőnap előtt azért, hogy együttérzőbbé váljanak a női kollégákkal szemben. 

Hogy működött?

A használt eszköz a köldök alatt elhelyezett párnákon keresztül elektromos jeleket küldött, hogy stimulálja az alsó hasizmot és görcsös érzést idézzen elő a férfiaknál. Az kiderült, hogy bizony a férfiaknak fogalmuk sem volt arról, milyen fájdalmasak lehetnek a menstruációs görcsök, sokak rendkívüli tapasztalatokról számoltak be.

Nem tudtam megmozdulni. Annyira fájt, hogy már állni sem tudtam

– mondta a 26 éves Masaya Shibasaki, miután használta a Nara Női Egyetem kutatói és az Osaka Heat Cool startup cég által közösen kifejlesztett eszközt.

Most már megértem, hogy a nőknek dolgozniuk kell, miközben minden hónapban megküzdenek ezzel a fájdalommal. Tulajdonképpen elképesztő, hogy a nők hogyan képesek erre. Nagyon tisztelem őket

– tette hozzá a férfi. 

Az EXEO azt mondta, hogy olyan környezetet szeretne teremteni, amelyben a több mint 90%-ban férfiakból álló munkaerő jobban támogatja a női kollégákat, beleértve a menstruációs szabadság kivételét is. Japánban a vállalatoknak törvényileg kötelező lehetővé tenniük a nők számára, hogy menstruációs szabadságot vegyenek ki. A szabadságot azonban nem kell fizetni, és a felmérések szerint a női munkavállalók mintegy fele soha nem veszi ki.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves