Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TRAVEL

A légiutas-kísérők szerint ezzel a 4 trükkel lehet a legtöbb pénzt megsprórolni a repülés során

2023. augusztus 03.

2 perc olvasás

ELLE

utazások repülő spórolás légiutas-kísérő repülőjegy
A légiutas-kísérők szerint ezzel a 4 trükkel lehet a legtöbb pénzt megsprórolni a repülés során
© Shutterstock

Megosztottak pár bevált trükköt a légiutas-kísérők, szerintük így elég sok pénz megtakarítható. 


Az utazásnál és az úti cél kiválasztásánál az is szempont, hogy mennyibe kerül a repülőjegy. Sokan éppen ezért figyelik az akciókat, és olyan időpontokban foglalnak, amikor viszonylag jó áron lehet repülőjegyhez jutni. Most eláruljuk a légiutas-kísérők praktikáit, melyek mindig beválnak

Titkos keresgélés 

Bobby Laurie, légiutas-kísérő azzal kezdi, hogy a légitársaságok honlapjai cookie-kat használnak. Megőrzik az adatokat, így előfordulhat, hogy minél gyakrabban keresünk egy adott járatra, annál magasabb árral találkozunk. Szerinte ezt úgy lehet a legkönnyebben kivédeni, ha mindig privát módban keresgélünk. 

Csak egy repülőjegy 

A másik praktika, amivel szerinte sok pénz spórolható, ha csak egyirányú jegyet veszünk. Sok esetben a vissza útra szóló repülőjegy olcsóbb, ha egy másik légitársaságnál vásároljuk. 

Lehet, hogy az egyik légitársaság olcsó repülőjegyet indít úti céljára, és egy másik légitársaság olcsó jegyet kínál a hazafelé tartó járatra. 

Nem mindig rossz az átszállás 

A hosszabb utak esetében szóba jöhet az átszállás, ami Bobby szerint nem is annyira rossz. Bizonyos esetben átszállással olcsóbb lehet a repülőjegy. Ha több idő áll rendelkezésünkre, akkor érdemes ezt az opciót is megvizsgálni, az is előfordulhat, hogy nem sokkal lesz több idő az utazás, mégis jelentős mennyiségű pénz spórolható meg. 

Mondj nemet az irodákra

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a repülőjegyet utazási irodákon keresztül, vagy olyan oldalokon vásárolják, melyek nem tartoznak közvetlenül a légitársasághoz. Tény, hogy könnyebb ebben a formában keresni, de a költségek is magasabbak lehetnek. A légiutas-kísérő azt javasolja, hogy minden esetben közvetlenül a légtársaságtól vásároljunk jegyet. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves