Ha alapból is szereted ezt a fehér, krémes réteget a lattédon, akkor te garantáltan boldog leszel ezektől az ínycsiklandozó ötletektől.
A tejszínhab a legtöbb desszert és tejes ital tején tökéletesen mutat, az ízéről nem is beszélve. Ha már unod a natúr „habfelhőt”, nyugodtan felturbózhatod. Rengetegféle ízesítés közül választhatsz – például készíthetsz mogyoróvajas vagy levendulás verziót is. Attól függ, hogy éppen mihez van kedved.
A különleges édesség elkészítése nem nagyon különbözik a hagyományostól, talán annyiban csak, hogy kicsit állni hagyod a hozzávalókat a hűtőben, mielőtt habbá alakítanád őket. Ezután bátran kanalazhatod a kész desszertre, még egy pluszt adva az egyébként is étvágygerjesztő süteménynek. Ezt a receptet egyébként többen használják a csokoládé mousse elkészítésénél is úgy, hogy a tejszínt óvatosan a csokoládéalapba keverik, hogy a desszert könnyű és levegős maradjon.
Így állítsd össze:
Kétféle módja van az ízesített tejszínhab elkészítésének. Az egyik az, amikor a fő ízt a krémbe áztatod, és állni hagyod a hűtőben. A másik pedig az, amikor egyszerűen hozzákevered az aromát a tejszínhez és úgy vered fel az egészet.
A citrusos sütik íze még dominánsabb lehet egy kissé savanykás, citromos habbal megbolondítva. Ezt úgy érheted el a legkönnyebben, ha egy bio citromhéját a tejszínbe keversz. Jobban szereted a lime-ot? Remekül illik a kókuszos desszertekhez, a narancs pedig minden csokis dolgot a mennybe visz. Egy zöldséghámozóval szabadulj meg a déli gyümölcs héjától, vegyítsd össze egy csésze tejszínnel, fedd le, és legalább négy órára tedd be a hűtőbe – ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes nyolc órán keresztül pihentetni. Az egészet szűrd át egy finomszövésű szűrőn, majd fel is verheted az egészet.
Mogyoróvajat szinte már minden üzletben kaphatsz, ami egy egészen különleges ízkombót ad a habnak. A sós-édes íz kimondottan passzol a bogyós desszertekhez. Annyi az egész, hogy egy csésze tejszínt összekanalazol egy keverőtálban negyed csésze mogyoróvajjal. Addig dolgozz vele, amíg egy lágy, kenhető anyagot nem kapsz.
Ha már jó idő, akkor levendula! Egy virágillatú tejszínhab a nyári desszertek elengedhetetlen kiegészítője, friss gyümölccsel párosítva felemelő élményt nyújt. Vegyíts össze egy evőkanál szárított konyhai levendulát egy csésze tejszínnel, és ne is menj a közelébe legalább négy órán keresztül. Az idő leteltével szűrd át egy finomszövésű szitán, és verd fel a habot – ehető virágokkal még finomabb és látványosabb nyalánkságot készíthetsz.
A sáfrány egyrészt enyhén virágos és földes ízt ad a tejszínhabnak, másrészt csodás színt varázsol neki. A tökéletes hatásért melegítsd fel a fűszer egy részét a tejszín egy részével, és mielőtt lehűtenéd, add hozzá a többit. Gyümölcsökkel, például körtével vagy őszibarackkal remek párost alkot a sáfrányos a tejszínhab.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!