A csoki fagyit mindenki imádja!
Persze akadnak a boltban vásárolhatók csoki fagyik között is mennyei alternatívák, de mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, otthon is tudsz készíteni olyat, ami egyszerűen isteni? A házi készítésű csoki fagyihoz ugyanis csak egyetlen titkos összetevő kell, ami hihetetlenül selymes textúrát és gazdag ízt eredményez. Máris mutatjuk a receptet!
Nem is húzzuk az időt, eláruljuk, hogy a titkos összetevő nem más, mint a sűrített tej. Ez a sűrű, édesített tejszerű folyadék egyfajta természetes lágyítóként működik, így megakadályozza a jégkristályok képződését, így álomszerű, pihe-puha állagot ad a fagylaltnak. A sűrített tejes fagyi ráadásul pikk-pakk el is készül, az egyetlen nehézség, hogy a fogyasztása előtt várni kell, amíg alaposan lehűl.
Első körben törd apró darabokra az étcsokit, majd olvaszd fel. Ha ez megvan, akkor egy kicsit hagyd hűlni, addig is egy nagy tálban keverd össze a sűrített tejet, a kakaóport, a vaníliakivonatot és a sót. Ezután mehet bele a felolvasztott csokoládé. Az összetevőket jó alaposan keverd össze. Ezt követően egy másik tálban verd fel a tejszínt, amit aztán óvatosan keverj a csokis keverékhez egészen addig puha, levegős nem lesz. A folyamat ezzel gyakorlatilag véget is ért, a keverék mehet egy fedeles edénybe, amit aztán tegyél a fagyasztóba minimum 6 órára, de célszerűen inkább egy egész éjszakára. Miután kivetted a fagyóból, várj vele egy 15 percet a könnyebb adagolhatóság érdekében. A sűrített tejnek hála viszont a fagyi tökéletesen kenhető és selymesen sima lesz. A tetejére egyébkén tehet egy kis csokireszeléket vagy pörkölt mogyorót, a még extrább ízélmény érdekében.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!