Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Cancer

Fülgyulladásnak hitték az agytumort - egy 19 éves fiú belehalt a tévedésbe

2023. június 29.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

rákbetegség daganatos betegség agydaganat tumor agytumor
Fülgyulladásnak hitték az agytumort - egy 19 éves fiú belehalt a tévedésbe
© Forrás: Getty Images

Egy tinédzser három héttel azután halt meg, hogy agytumort diagnosztizáltak nála.


Az agytumor az egyik legalattomosabb ráktípus, ugyanis nagyon sokáig nincsenek látványos jelei, és a tünetek könnyen összetéveszthetőek egyéb betegségekkel.

A 19 éves Niall Kavanagh focizás közben rosszul lett és összeesett, ezért kórházba szállították. Az orvosok úgy vélték, súlyos fülgyulladása van, amely egy vírus következtében alakulhatott ki, így a gyógyszerek felírása után hazaengedték.

Azonban sokkal nagyobb probléma állt a háttérben, mint azt gondolták.

Az agytumor tünetei szerteágazóak lehetnek

Niall édesanyja egy hónappal később ismét bevitte a fiát a kórházba, ugyanis ekkor már beszélni és járni sem tudott. Az előző héten memóriakiesést tapasztaltak nála, nem emlékezett arra, hogy beszélt az édesanyjával, így az egész család aggódni kezdett érte.

A kórházban a súlyos tünetek miatt alapos kivizsgálásnak vetették alá, mert a mozgását sem tudta koorindálni, és bár eszméleténél volt, képtelen volt beszélni. Agytumort állapítottak meg nála, és az orvosok nem remélték, hogy egy műtétet túlélne.

Végül a család kérésére mégis elvégezték a beavatkozást, és átmenetileg javult az állapota: képes volt támogatás nélkül lélegezni, beszélni és még a telefonját is tudta használni.

agytumor-elle.hu
Forrás: Getty Images

Három héttel később azonban rohamosan romlani kezdett az állapota, az intenzív osztályon pedig elvesztette az eszméletét, és nem tért többé magához. Édesanyja, Claire nem érti, hogyan történhetett ez meg az életerős fiával, aki boldogan élt a barátnőjével, és sosem volt beteg. Így nyilatkozott arról, hogy miért mesélte el a történetüket:

Az elvesztése tönkretette az életemet, és nem akarom, hogy más családoknak is el kelljen viselniük ugyanezt a fájdalmat.

Az agytumor sajnos sokféle módon jelentkezhet, így a legfontosabb tanács mindenki számára az, hogy amennyiben furcsa tüneteket tapasztalnak magukon, amelyek a kezelések ellenére sem múlnak el, mindenképpen forduljanak szakorvoshoz a további vizsgálatok elvégzése érdekében.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves