Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Wedding Season

4 gyakori hiba, amit a legtöbb pár elkövet az esküvő megtervezésekor

2023. augusztus 01.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

esküvő időhiány esküvői vendéglista esküvőszervező
4 gyakori hiba, amit a legtöbb pár elkövet az esküvő megtervezésekor
© Getty Images

Sokan mondják, hogy az időzítésen múlik minden – és az esküvő esetében igazuk is van!


Az esküvő megszervezése örömteli, ugyanakkor néha kétségbeejtő lehet. A szervezés különböző pontjain az időzítés lehet a legnehezebb. Jó, ha van valaki, aki segít, ugyanakkor nem próbálja meg átvenni az irányítást, hiszen ez a ti napotok: olyannak kell lennie, amilyennek ti szeretnétek.

A párok többsége nem képes jól beosztani az időt, pedig ez lenne a legfontosabb ahhoz, hogy minden az elképzelések szerint történjen a nagy napon.

Az időzítés a szervezés minden pontján lényeges

Az alábbiak azok a leglényegesebb teendők, ahol az idővel muszáj hatékonyan bánni a siker érdekében:

1. Túl korai szervezés

Ritkán, de előfordul, hogy valaki például egy három évvel későbbi esküvői időpontot szeretne lefoglalni egy-egy népszerű helyszínen. Erica Taylor Haskins, egy New Yorki esküvőszervező így fogalmaz:

Bár hízelgő, amikor évekkel korábban szeretnének nálunk időpontot foglalni, de ez kicsit korai, és elveszi időt és az energiát más, időszerűbb menyegzőktől, ezért mindenkit türelemre kérünk.

2. Túl korai foglalózás

Ha esküvőszervező céget kértél fel, ügyelj arra, hogy ne foglalj le tőlük függetlenül sem helyszínt, sem kellékeket, hiszen a legtöbb cég csomagajánlatot ad, amely számos elemet tartalmaz. Ne szervezz külön semmit, mert ezzel időt és pénzt veszthetsz.

3. A szakemberek szerződtetése

A túlzottan kapkodó párok ellentétei azok, akik túl későn keresnek például dj-t, fotóst vagy virágost. Az esküvő előtt néhány héttel már biztosan nem lesz szabad kapacitása egyetlen profi szakembernek sem. A helyszín és a vendéglátás pedig talán még ennél is fontosabb: a legnépszerűbb helyeket hónapokkal korábban lefoglalják, ezt tartsátok szem előtt!

eskuvo-elle.hu
Forrás: Getty Images

4. Későn kiküldött meghívók

Erre különösen akkor figyeljetek, ha az esküvő helyszíne egy távoli hely, vagy akár külföld. Ilyenkor érdemes egy évet is hagyni a meghívók kiküldése és az esemény között, hiszen minden vendég számára nagyobb szervezést igényel a megjelenés. De ha hazai esküvőt szerveztek, akkor is illik hónapokkal korábban kiküldeni a meghívót mindenkinek, akivel együtt szeretnétek ünnepelni a nagy napon.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves