Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Nyújtás

A gyakorlat, ami azonnal elmulasztja a hátfájást

2022. július 06.

2 perc olvasás

ELLE
sport gyakorlat hátfájás nyújtás hátfájás elleni mozgás ülőmunka
A gyakorlat, ami azonnal elmulasztja a hátfájást
© Shutterstock

Ha túl sokat görnyedsz az íróasztalnál, akkor az alábbi hátfájás elleni gyakorlatot neked találták ki!


A munkanapok végén rendszerint masszőrért kiáltasz, annyira megfájdul a hátad? A gyógymasszázs valóban segíthet enyhíteni a hátfájást, de valljuk be: nem sokan engedhetik meg maguknak a heti több alkalmas masszázsbérletet. Szerencsére létezik egy egyszerű nyújtógyakorlat, ami segít megszüntetni a fájdalmakat!

Ha a hátfájás rendszerint a munkanapokon gyötör, akkor feltehetően az ülőmunka és a rossz tartás miatt befeszült izmok okozzák a problémát. Erre kínál megoldást a TikTokon egy amerikai fizioterapeuta, dr. Susie Spirlock, aki egy rövid videóban mutatta be azt a nyújtógyakorlatot, ami segít megszüntetni a hátfájást.

Hogyan végezd a hátfájás elleni nyújtást?

A gyakorlathoz semmilyen extra felszerelés nem szükséges, mindössze saját magad és egy csúszásmentes felület (például tornaszőnyegre) kell hozzá. Helyezkedj négykézlábra, a tenyereddel támaszkodj a talajra, majd az egyik kezedet tedd tarkóra.

Ennek a karodnak a könyökével először érints meg a talajt, majd fordítsd a plafon felé, ezt ismételd meg több körben, aztán válts kart és úgy is.

A gyakorlat segít átmozgatni a gerinc- és vállmenti izmokat, oldja az izomfeszülést, így segít megszüntetni a hátfájást. A kommentek alapján többeknek is hatásosan segített elmulasztani a panaszukat: „Csak egyszer csináltam meg mindkét oldalra, és úgy érzem, újjászülettem!” – írta egy felhasználó.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves