Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

REPÜLÉS

A légiutas-kísérők elárulták, miért nem szabad elaludni felszállás előtt

2024. június 11.

2 perc olvasás

ELLE

repülő tanács utazás légiutas-kísérő
A légiutas-kísérők elárulták, miért nem szabad elaludni felszállás előtt
© Shutterstock

A légiutas-kísérők rendszeresen árulnak titkokat, most az egyikük elmondta, milyen veszélyeket rejt, ha valaki még a felszállás előtt elalszik. 


Egyre gyakrabban árulnak el titkokat vagy éppen adnak hasznos tanácsokat a légiutas-kísérők. Nem is olyan régen például elárulták, melyik a legjobb cipő a repülés során, ahogyan arról is beszámoltak, miért veszélyes a leggings. Most egy újabb veszélyre figyelmeztetik az utasokat.

Ezért veszélyes felszállás előtt elaludni a légiutas-kísérők szerint

Az utasok gyakran alszanak a repülőn, hiszen sokan hosszú órákat töltenek utazással. Ilyenkor mindenki a kényelemre törekszik, és megpróbálja a lehető legtöbb órát alvással eltölteni. Sokan a rövidebb utak során is elalszanak, hiszen a hajnali vagy éppen éjszakai indulás nem kedvez a pihenésnek. 

Ale Pedroza, aki légiutas-kísérőként dolgozik, a TikTokra töltött fel egy videót, amiben elárult pár hasznos tanácsot. A lány azzal kezdte a videóját, hogy mely dolgokat nem szabad megtennie senkinek a repülés során. 

Az első tipp az, hogy ne aludj el a felszállás előtt. Tudom, hogy az utazás kimerítő lehet, és néha egyszerűen csak fel kell szállni egy repülőgépre, és azonnal aludni. Nem csak arról van szó, hogy nem jó a füleidnek, ha elalszol, de emlékezz arra, hogy a gurulás a repülés egyik kritikus szakasz. Fontos, hogy teljesen a tudatodnál legyél, amíg felszálltok, vészhelyzet esetén így gyorsabban tudsz reagálni. 

A légiutas-kísérő szerint ez azért fontos, mert a statisztikák szerint a legtöbb baleset felszállás és landolás közben történik. Nem véletlen, hogy ilyenkor kell a biztonsági öveket becsatolni. Éppen ezért fontos, hogy mindenki ébren legyen, az esetleges veszélyhelyzetben. Szintén fontos, hogy a biztonsági tájékoztatót mindenki meghallgassa, hiszen ilyenkor fontos információk hangzanak el. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves