Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Diétakvíz

5 igazság és 5 tévhit a fogyókúráról – eltalálod, melyik melyik?

2023. augusztus 22.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

diéta fogyás kvíz
5 igazság és 5 tévhit a fogyókúráról – eltalálod, melyik melyik?
© Fotó: Shutterstock/Prostock-studio

Rengeteget olvasunk fogyásról, diétáról, fogyókúráról. Nem feltétlenül könnyű megállapítani a hangzavarban, hogy mi igaz és mi nem, de ezzel a kvízzel tesztelheted, hogy te meg tudod-e egymástól különböztetni a tévhiteket és az igazságot!


10 állítást találsz az alábbi kvízben fogyókúráról, diétázásról. 5 közülük csak tévhit – bár rendszeresen halljuk, igazából vagy hazugság, vagy csak egy légbőlkapott kitaláció. A maradék 5 állítás viszont tényleg igaz. Próbáld ki, hogy te eltalálod-e, hogy melyik állítás melyik kategóriába tartozik!

Fogyókúrakvíz!

Több oka van annak, hogy a fogyókúrával kapcsolatban miért kering annyi tévedés és álhír az interneten és közbeszédben. Egyrészt azért, mert bár egyre szélesebb rétegeket érint mind a testképzavar, mind a túlsúly, egyszerű megfejtések nincsenek, bármennyire is szeretnénk. Az eltört kart begipszeljük, a baktériumfertőzésre felírja az orvos az antibiotikumot, de a túlsúlyt nem lehet egyetlen, mindenki számára működő húzással ripsz-ropsz eltüntetni.

Másrészt pedig ezt rengeteg cég és vállalkozó használja ki, akik hatalmas összegeket tudnak kasszírozni abból, hogy mások fogyni szeretnének, de nem tudnak. Így aztán sokan állnak elő azzal, hogy mégis megtalálták a túlsúly bombabiztos ellenszerét, hiszen ha elég embert győznek meg arról, hogy hátha mégis van valami az elméletükben-módszerükben, akkor milliárdossá válnak függetlenül attól, hogy az adott elmélet vagy módszer bizonyított tényeken alapszik-e vagy sem. Sokaknak sajnos anyagi érdeke fűződik ahhoz, hogy téves információk keringjenek a fogyásról, egészséges életmódról.

Igaz vagy hamis? Tévhit vagy igazság?

Nos, pont érdemes-érdekes kitölteni a mai tesztünket, amiben – csakúgy, mint a valós életben – keverve jönnek majd szembe az igazságok és a téves információk. 10 állítást olvashatsz majd, és mindegyikkel kapcsolatban csak annyi a kérdés, hogy igaz-e az adott szentencia vagy sem. A játék végén természetesen egy rövid összefoglalót is olvashatsz majd az egyes állításokkal kapcsolatban.

Hát akkor kezdjük!

A mennyiben még többet olvasnál ezekről a témákról, a Healthline és a WebMD összeállításait ajánlom a figyelmedbe, amiket forrásként használtam fel ehhez a kvízhez.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves