Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Egészségkvíz

10 kérdés az egészségről, amire illik tudni a választ – kvíz!

2023. augusztus 15.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

emberi test egészség kvíz
10 kérdés az egészségről, amire illik tudni a választ – kvíz!
© Fotó: Shutterstock/fizkes

Ebben a kvízben tesztelheted, hogy megvannak-e az alapismereteid az egészséggel, emberi testtel, annak működésével kapcsolatosan. Hajrá!


Ha egészség van, akkor minden van – csak egy a rengeteg közhelynek számító aforizmából, amit azért szoktunk emlegetni, hogy emlékeztessük magunkat és egymást, hogy a fizikai (és mentális) jóllétünk mennyire fontos. Nos, ha tényleg ennyire fontos, akkor például te mennyit tudsz a témában? Ezt tesztelheted le az alábbi kvízzel.

Egészségkvíz!

Az egészséges életmóddal, különféle gyógymódokkal, az emberi test működésével kapcsolatban rengeteg tévhit kering a neten. Hogy ne tudjanak átejteni minket a sarlatánok, alapvető fontosságú, hogy az egészséggel, az emberi test működésével kapcsolatos alapinformációkkal tisztában legyünk. Ezt a kvízt úgy állítottuk össze, hogy a 10 kérdés pontosan ezt a témát járja körül – persze csak szúrópróba-szerűen rákérdezve a legfontosabb dolgok közül 10-re, hiszen annyi minden van, amit muszáj tudni ahhoz, hogy az ember az egészségét ebben az egészségtelen, stresszes, rossz táplálkozásra, lustálkodásra ösztönző világban minél tovább meg tudja őrizni.

Szóval 10 kérdést tartalmaz ez a játék, a kérdéseket a középiskolai biológia-tananyag alapján meg lehet válaszolni, ezért bízunk abban, hogy neked is sikerül majd hibátlanra. Persze ha becsúszik egy vagy több tévesztés, az sem a világ vége, sőt, talán ebben az esetben még jobb, hogy kitöltötted a játékot, hiszen tudni fogod, hogy melyik az a téma vagy terület, amivel kapcsolatban már kevésbé rémlenek az alapok. Az is szuper, ha az ember emlékszik az összes évszámra a törióráról, ha továbbra is kívülről mondja a kötelező verseket, de talán még fontosabb, hogy saját testünk működéséről minél több pontos információnk legyen.

Szóval hajrá, jó játékot!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves