Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERJÚ

„Mindannyian szeretnénk egy gyönyörű otthont, amely tükrözi, kik vagyunk” – interjú Délity Ágnessel

2023. augusztus 15.

10 perc olvasás

ELLE

lakberendezés designer interjú Délity Ágnes The Showroom
„Mindannyian szeretnénk egy gyönyörű otthont, amely tükrözi, kik vagyunk” – interjú Délity Ágnessel
© Oleg Borisuk

Délity Ágnes designer, és a The Showroom megálmodója mesélt nekünk a munkája legizgalmasabb részeiről, a személyes stílusáról, és még a kedvenc tárgyait is bemutatta. 


A bútorok régóta fontos szerepet töltenek be Délity Ágnes életében, hiszen az édesapja alapította a Délity Bútor Zrt.-t. Gyerekként rendszeresen részt vett a szakmai kiállításokon, vásárokon, évekkel később pedig saját vállalkozást indított The Shoowroom néven

Honnan jött a The Showroom ötlete? 

Édesapám a példaképem mióta az eszemet tudom. Születésem óta életem részét képezik a bútorok, a szakmai kiállítások, ugyanis Édesapám a Délity Bútor Zrt. alapítójaként a kölni vagy éppen a milánói bútorvásárok által szerzett inspirációi alapján otthon előszeretettel tervezett, álmodott meg bútorcsaládokat, melyeket szériagyártással számos magyarországi nagyvárosban fellelhető bútorkereskedőhöz el is juttatott viszonteladói hálózatán keresztül. 

Rendszeresen részt vettem vele kiállításokon, szakmai vásárokon. Gyermekként csodálattal figyeltem ambícióját, kreativitását, valamint kitartó szorgalmát. Gimnázium után Budapestre kerültem, nemzetközi kapcsolatok szakon végeztem a főiskolán, majd marketing szakon szereztem mesterdiplomát. Tanulmányaim elvégzését követően Nemesnádudvaron, a családi vállalkozásban kezdtem el dolgozni, mint projektmenedzser. Részben a piaci lehetőségek miatt, részben pedig a fővárosba való visszavágyódásom miatt döntöttem úgy 26 évesen, hogy elindítom saját vállalkozásomat, a The Showroomot Budapesten. Célom az volt, hogy a projektezések mellett kereskedőként és tervezőként is kipróbáljam magam.

A The Showroom megálmodásakor arra törekedtünk, hogy az enteriőr értékesítést és tervezést egy olyan szintre emeljük, ami egyedülálló a hazai piacon. Kínálatunk híres külföldi és hazai tervezők dizájntermékeivel látja el a legfelsőbb igényeket a lakberendezés minden szférájából. A luxus minőség mellett pedig óriási figyelmet szentelünk vásárlóink támogatására, hogy azok is biztos kézben tudhassák otthonuk szépítését, akik tanácstalannak érzik magukat.

Komplett szolgáltatással, tervezéssel, árajánlat-készítéssel és kivitelezéssel segítjük az álmok és tervek megvalósítását, legyen szó lakásról, családi házról vagy közületi projektről. A szépség mindenki számára a legkeresettebb dimenzió. Ezt igyekeztem én is hazahozni és a magyar vásárlóknak átadni. 

Milyennek írnád le a személyes stílusod? 

Kedvenc stílusom az élhető minimalizmus természetes anyagokkal és tónusokkal. Szeretem a kifinomult stílust és a részletekre való odafigyelést. A design az életem, folyamatosan keresem a „kreatív hangom”, kísérletezek, feszegetem a határaimat. Rajongok a különleges formatervezésű darabokért.

Alapvetően azt kell mondanom nincsenek kimondott trendek melyeket követek, természetesen figyelemmel kísérem az újdonságokat és innovációkat. Szeretem az időtlen természetes anyagokat, formákat, szeretem bevonni mindennapi életünkbe és életterünkbe a természetet, vallom, hogy az ökológiának a hajtóerőnknek kell lennie.

A modern stílusra összpontosítok nőies aspektusokkal és sokszor váratlan elemekkel. Ugyanakkor élvezem azokat a munkákat is, ahol a semleges tónusok, tiszta vonalak a kérés. Igyekszem az ügyfél igényeket mindig szem előtt tartani és eleget tenni úgy a felkérésnek, hogy közben azonosulni is tudjak a projekttel. Vannak stílusok, melyeket kimondottan nem szeretek, mint például skandináv stílus, és élből el is utasítok ilyen jellegű munkákat, megkereséseket. Egyszerűen nem tudom őszintén és jól képviselni. Csalódást pedig sem az ügyfélnek sem magamnak nem szeretnék okozni. Meglehetősen eklektikus is vagyok, szeretem a változatos és sokszínű projekteket. 

Szeretem keverni különböző stílusok és időszakok elemeit. Szeretem a kifinomultságot, de ugyanakkor az enteriőrnek a családi élet kényelmét, valamint a mindennapi élet legjavát kell szolgálnia. Vallom, hogy a jó tervezés segít abban, hogy jobban éljünk és jobban érezzük magunkat. Mindannyian szeretnénk egy gyönyörű otthont, amely tükrözi, kik vagyunk.

Tehát a funkcionalitás és a jó dizájn, kéz a kézben jár. Azt a bizonyos szívmelengető „édes otthon” érzést a tökéletes formák, harmonizált színek, minőségi anyagok és a praktikum találkozása adja azzal a stílus esszenciával ötvözve, amely tükrözi személyünk motívumait. Így kelnek életre az enteriőr darabjai és egységet alkotva válik környezetünk a belsőnk lenyomatává. 

Mi adja a legnagyobb inspirációt a munkád során? 

Folyamatosan inspirálnak más tervezők munkái, valamint az építészet, a művészet, a divat, a természet, különböző művészeti alkotások.

Mit szeretsz a munkádban leginkább? Melyik a kedvenc részed az alkotási folyamatban? 

A jó tervezés minden alkalommal új kihívást jelent. Szeretek minden alkotási és gondolkodási folyamatot. Örömmel tölt el, ha valakinek a vízióját megvalósíthatom, valóra válthatom. Élvezem a belső terek tervezésének kreatív aspektusát, valamint új és innovatív módszereket találni a tér funkcionálissá és széppé tételére. Mindig szeretném hozzátenni a személyes vonásomat ahhoz, amit alkotok. A stílusom folyamatosan fejlődik, mint én magam személy szerint. Összességében szeretem, amit csinálok, még ha néha nehéz is. Mindenképp megéri, amíg az eredmények sikert és elégedettséget hoznak.

10 csodás designtermék Délity Ágnes ajánlásával

Délity Ágnes nem csupán a személyes stílusáról, karrierútjáról, a munka és a tervezés iránti szenvedélyéről mesélt, de elárulta, hogy melyek a kedvenc tárgyai. Összesen 10 tárgyat mutatott be, melyek csodaszép olasz designtermékek. A bútorok, szőnyegek, hidegburkolatok önmagukban is káprázatosak, egy megfelelő környezetben pedig el tudnak varázsolni bárkit! 

Paolo Castelli Fanus függőlámpa:

Paolo Castelli modern Fanus lámpái hangulatos légkört teremtenek a fény és az árnyék összjátékával. Szerkezete matt fekete fémből, a lámpabúra pedig fúvott, bordázott borostyán színű muranói üvegből vagy szövetből készül. A természetes bőrrészletek miatt vált személyes kedvencemmé.

delity-agnes-targyak-2023

Decastelli Ori:

Szeretem az elegáns íveit, kifinomult részleteit, a nagy tömege mellett mégis könnyed.

delity-agnes-targyak-2023

Decastelli Pandora komód: 

Olyan, mint egy kincsesláda, titokzatos és lenyűgöző. Mindenféle tárgy tárolására vagy éppen elrejtésére alkalmas. Nagyon sokoldalú, akár éjjeliszekrénynek, akár lerakó asztalnak is tökéletes választás, legyen szó hálószobai vagy fürdőszobai vagy éppen nappali falhasználásról.

delity-agnes-targyak-2023

Kreoo Oasi:

Az Oasi kollekció a trópusi atollok tipikus formáit az Indiai- és a Csendes-óceán sajátos korallszigeteit idézi fel, több vízszintes természetes kőréteg – travertino paglierino, travertino noce vagy bianco carrara – egymásra helyezésének eredménye, amelyek különböző méretű vízáteresztő és szerves alakú rétegeket hoznak létre, melyeket függőlegesen elhelyezett fémcsövek rögzítenek egymáshoz.‎ A felső felület kb. 40 cm magas, öreg vörösfenyőből készült: formájának köszönhetően kényelmes ülőelemet biztosít, ideális társalgó vagy kültéri helyiségek berendezésére.‎ A kontúrok gördülékeny vonalai az organikus formákat idézik, természetes szabálytalanságukban tökéletesek.

delity-agnes-targyak-2023

Pinetti Backgammon:

A kiváló kivitelezéséről híres Pinetti a legfontosabb és legrangosabb nemzetközi belsőépítészeti stúdiók, hajógyárak, szállodaláncok és divatmárkák kizárólagos partnerévé vált. Pinetti Backgammon számomra a stílusos szórakozást jelenti!

Ez a játékkészlet óriási szakértelemmel készült - prémium Canaletto diófából - amely tartósságáról és elegáns erezetmintájáról ismert. Elegáns és kifinomult dizájnját tovább erősíti a fényűző textúrájú borjúbőr borítás, amely egy csipetnyi kifinomultsággal díszíti a külsőt.
Legyen szó szenvedélyes játékosról, aki meglévő készletét szeretné bővíteni vagy bárki, aki kivételes ajándékot keres szeretetteinek, ez a Backgammon készlet a luxus és a kézműves mesterség megtestesítője.

delity-agnes-targyak1-2023

Pinetti Hook: 

Szeretem, mert természetes anyagokból készül, kézzel szőtt, környezetbarát, mindemellett trendi és időtálló! Mosható, kültéri használatra is alkalmas. Értékes kiegészítője minden otthonnak.

delity-agnes-targyak1-2023

Pinetti Karen karafé:

Funkcionalitás és elegancia egy kancsóban! Kiváló választás víz, gyümölcslevek, jeges teák vagy koktélok stílusos tálalására. Ergonomikus formája mellett levehető termikus talppal rendelkezik, hogy a hideg italokat akár 4 órán keresztül is hidegen tartsa.

delity-agnes-targyak-2023

Cc - Tapis Bliss Round szőnyeg:

A CC-Tapis Signature Collection számára tervezett Bliss Round szőnyege teljesen kézi csomózású himalájai gyapjúból és tiszta selyemből készül. Szeretem a színeit, játékosságát! Kiváló minőségű anyaghasználata, nem rendhagyó formája és színei miatt igazi ékszere tud lenni bármelyik belső térnek.

delity-agnes-targyak-2023

Lithea Gadir:

Számomra egy igazi mestermű ez a termék. Mind anyaghasználatában, mind színeiben és kidolgozásában is szemet gyönyörködtető. Ez a panel egyesíti az intarziákat, grafitokat és domborműveket, minden olyan természetes elemet, amely egyedülálló. A hullámos mintával gravírozott Bianco Fenice kőalapon a különböző színű és textúrájú márványba lágy, geometrikus elemek kerülnek beillesztésre, manuálisan kidolgozva és felhordva.

delity-agnes-targyak-2023

Lithos Chiffon falburkolat:

A nagyszerű kőkultúra és a rendkívül innovatív gyártási megközelítés teszi a Lithos Designt nemzetközileg ismert és elismert vállalattá. A Made in Italy jellegzetes példája!
A Lithos Design különleges márvány és travertin táblái, igazi aduászak a belsőépítészet kezében. A világ legnevesebb ipari formatervezői alaposan kihasználták az anyagban rejlő lehetőséget, mikor ezekből a természetes anyagokból szebbnél szebb textúrált felszíneket terveztek. Egyes típusai anyagvastagságuk és speciális kialakításuk révén világítást rejtenek, vagy hátulról megvilágíthatók, így a fény gyönyörű játék közepette folyik szét a moduláris 3D falfalpanelek felületén. Nekem a Chiffon a legnagyobb kedvenc mind közül!

delity-agnes-targyak-2023

A The Showroom üzlete a 1139 Budapest, Petneházy u. 82. fszt. 1. szám alatt található. Délity Ágnessel, és a tervező csapattal az info@theshowroom.hu címen, illetve a +36 20 611 9811 telefonszámon lehet felvenni a kapcsolatot. A The Showroom továbbra is változatlanul értékesít, és ad árajánlatot bármilyen spanyol, olasz, portugál felső kategóriás termékre, emellett tervező irodával és kivitelező csapattal bővültek, erről bővebb információt itt találsz

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

Gellért Grand Finale – Még vár minden, amitől Gellért a Gellért!
1

Gellért Grand Finale – Még vár minden, amitől Gellért a Gellért!

2021.11.04. 3 perc olvasás

Gellért Grand Finale – Még vár minden, amitől Gellért a Gellért!

Irodaházak Éjszakája – egy designtúra naplója
2

Irodaházak Éjszakája – egy designtúra naplója

2021.11.18. 1 perc olvasás

Irodaházak Éjszakája – egy designtúra naplója

A Bonami megnyitotta első üzletét Budapesten – Interjú Pavel Vopařil vezérigazgatóval
3

A Bonami megnyitotta első üzletét Budapesten – Interjú Pavel Vopařil vezérigazgatóval

2021.12.09. 8 perc olvasás

A Bonami megnyitotta első üzletét Budapesten – Interjú Pavel Vopařil vezérigazgatóval

Ide bújik a világ elől Járai Máté
4

Ide bújik a világ elől Járai Máté

2022.06.28. 3 perc olvasás

Ide bújik a világ elől Járai Máté

Csak nyitottsággal érhetünk el változást
5

Csak nyitottsággal érhetünk el változást

2023.07.11. 7 perc olvasás

Csak nyitottsággal érhetünk el változást

„Egyedülálló, időtlen termékek létrehozására törekszünk” - Budapesten járt Sacha Lakic, a Roche Bobois vezető designere – elkaptuk egy gyors interjúra!
6

„Egyedülálló, időtlen termékek létrehozására törekszünk” - Budapesten járt Sacha Lakic, a Roche Bobois vezető designere – elkaptuk egy gyors interjúra!

2022.12.23. 3 perc olvasás

„Egyedülálló, időtlen termékek létrehozására törekszünk” - Budapesten járt Sacha Lakic, a Roche Bobois vezető designere – elkaptuk egy gyors interjúra!

Cécile Siméone: A harmónia a lélek az elkészült munka mögött
7

Cécile Siméone: A harmónia a lélek az elkészült munka mögött

2021.11.04. 3 perc olvasás

Cécile Siméone: A harmónia a lélek az elkészült munka mögött

Szépségek a S/Alon Budapest kiállításról
8

Szépségek a S/Alon Budapest kiállításról

2021.10.18. 1 perc olvasás

Szépségek a S/Alon Budapest kiállításról

ezek is érdekelhetnek

5 dolog, amivel könnyebb lesz rendet tartani a konyhában

5 dolog, amivel könnyebb lesz rendet tartani a konyhában

2023.09.29. 2 perc olvasás

KONYHAI RENDSZEREZÉS

Kicsi a nappalid? Így hozd ki belőle a legtöbbet!

Kicsi a nappalid? Így hozd ki belőle a legtöbbet!

2023.09.28. 3 perc olvasás

LIVING ROOM

4 dolog az otthonodban, amit soha ne dobj ki a lakberendezők szerint

4 dolog az otthonodban, amit soha ne dobj ki a lakberendezők szerint

2023.09.26. 2 perc olvasás

INTERIOR DESIGN

Íme a The Weeknd 70 millió dolláros Bel Air-i otthona, ahol Az idolt is forgatták

Íme a The Weeknd 70 millió dolláros Bel Air-i otthona, ahol Az idolt is forgatták

2023.09.25. 2 perc olvasás

LUXUS FORGATÁSI HELYSZÍN

4 falszín, amit a lakberendezők szerint mindig kerülj el

4 falszín, amit a lakberendezők szerint mindig kerülj el

2023.09.24. 3 perc olvasás

MOOD

„Az életünk kiterjesztett festészet” - Soós Nórával és Győri Mártonnal beszélgetett a TG

Támogatott tartalom

„Az életünk kiterjesztett festészet” - Soós Nórával és Győri Mártonnal beszélgetett a TG

Támogatott tartalom

2023.09.18. 14 perc olvasás

3 bútor, amire soha ne költs nagyobb összeget a lakberendezők szerint

3 bútor, amire soha ne költs nagyobb összeget a lakberendezők szerint

2023.09.16. 2 perc olvasás

INTERIOR DESIGN

Így rendezd be a tökéletes vendégszobát

Így rendezd be a tökéletes vendégszobát

2023.09.13. 3 perc olvasás

GUEST ROOM

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves