Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TREND SZEMLE

Csodás nyári dekortrendek, amik pillanatok alatt feldobják az otthonod

2023. május 29.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés gyertyatartó dekor tavaszi lakberendezési trendek textíliák fabútor
Csodás nyári dekortrendek, amik pillanatok alatt feldobják az otthonod
© Instagram / Muuto

A nyár mindig egy jó alkalom, hogy valamit újítsunk otthonunkban. Tedd a legfrisebb trendek szerint!


Ahogy változnak az évszakok, úgy a trendek is. Idén tavasszal megjelent néhány nagyon markáns dekorvonal, amit érdemes megfontolni, hátha a te otthonod is felfrissíti. Ezeket még most sem késő kipróbálni!

1. Hagyományok tisztelete

Kanapé vagy fotel átkárpitozásban gondolkodsz? Vagy néhány terítő, díszpárna változtatás megtenné? Idén a legjobb, ha olyan textíliák mellett döntesz, amik kicsit megidézik a múltat, lehet dédanyáink matyómintás huzatait is újra elővenni. A francia Pierre Frey a Braquenie stílus 200. évfordulója alkalmából 40 archív mintát gondolt újra ebből a keleti és ornamentikus hatásokban gazdag korszakból. Az így készült kollekció egy normandiai kastély falain, kárpitjain, textiljein elevenedtek meg a reklámkampányban.  

2. Fa elemek

A jó idő meghozta a várva várt szabadban töltött kikapcsolódást is, fűvel, virágokkal és fákkal körülvéve. A természetközeli érzés növeléséért, a fabútorok nem csak kültérre, de beltérre is beszivárogtak, gyakran inkább vaskos, szoborszerű sziluettekben, mint kanyargós, kárpitosokban. Ez a formatervezés engedi, hogy a fa erezete és textúrája teljes mértékben érvényesülni tudjon, mint például a Skagerak most bemutatott Plank kollekciójában is. 

3. Mega gyertyatartók

Manapság a gyertyatartók bútorstátuszra pályáznak. Félreértés ne essék, nem lehet rájuk ülni vagy bármit rájuk rakni, de méretükben és hozzáadott dekorértékükben vetekszenek a nagy bútordarabokkal. A gyertyatartó már nem csak egy elegáns, ónból készült tárgy az asztalon, de egy túlméretezett, szoborszerű lakberendezési darab is, mint amilyen Eny Lee Parker alkotása.

4. Fehér bútorok egy csavarral

Nem kell minden trendnek hangosnak lennie, elég lehet néha egy kis változtatás, hogy lassan az otthonunkban kössenek ki! Ilyen az egyik új dizájnhullám, a fehér, texturált sziluettek, merész vonalakkal. Mark Ruiz Serra gipsz Quad asztala a tökéletes megtestesítője ennek az új vonalnak. 

5. Hivalkodó szőnyegek

A területet elhatároló szőnyegek még soha nem voltak ennyire figyelemfelkeltőek. Ahelyett, hogy csöndben kiszolgálnák a funkciójuk, önmagukban is művészi értéket képviselnek, dinamikus formákkal, pipacs színekkel vagy merész textúrákkal. A Muuto új, lendületes Relevo szőnyegei például taktilis és vizuális élményt is nyújtanak a térben. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves