Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

Az elegáns szín, ami a lakberendezési trendekben váltja a szürkét

2023. május 20.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

bútorok lakberendezés lakberendezési trendek Dekoráció szín bézs
Az elegáns szín, ami a lakberendezési trendekben váltja a szürkét
© Shutterstock

A lakberendezők új kedvenc színe minden, csak nem unalmas: ezért a bézs a legfantasztikusabb szín, amire festheted az otthonodat! 

 


Évtizedeken át a szürke volt az a szín a lakberendezési trendekben, amit mindig, minden helyiségben be lehetett vetni: nyugalmat árasztó, semleges tónusa tökéletesen alkalmazkodik bármilyen otthon színvilágához, ezért gyakran választották parketták és padlók, fürdők és konyhák, falfestékek és nagyobb bútorok, garnitúrák árnyalatául. Az utóbbi időben azonban egyre inkább a háttérbe szorult ez a szín és egy új, melegebb árnyalat, a bézs vette át a helyét!

A BÉZS A LEGTÖKÉLETESEBB SZÍN, AMIVEL DEKORÁLHATOD AZ OTTHONODAT

A legújabb lakberendezési trendek szerint a bézs legalább ugyanolyan sokoldalú szín, mint a szürke: rengeteg árnyalatát lehet használni az egészen világos, már-már fehéres tónusoktól kezdve a sötét, barnás verziókig, remekül mutat önmagában, monokróm árnyalatként is, ezért igen közkedvelt színné lépett elő az elmúlt időszakban.

Megéri egy semleges, enyhén meleg tónusú bézs színt választani az otthonunk színéül, mert ez az árnyalat egységessé teszi és megteremti a tökéletes lakberendezési harmóniát, legyen szó akármilyen nagy vagy kis térről

– mondja Rachel Chudley lakberendező, aki egy lakáson, házon belül nemcsak a bézs különböző árnyalatot szereti keverni egymással, hanem a textúrákat és a kiegészítőket is. Vallja, hogy egy bézs színű 3D-s falcsempe és tapéta, vagy akár különböző drapériák mixelése (például a selyem bársony anyaggal) is fantasztikus hatást kelt a bézs bútorok mellett.

Shutterstock
Shutterstock

nyugtató hatása miatt dolgozó- és gyerekszobákba is ajánlják ezt a színt

A lakberendező szerint főleg a nagyobb terekben (pl. nappalikban) jön ki a legjobban a különböző bézses árnyalatok és felületek közötti harmónia, de ezt a szín a dolgozószobákba és a hálókba is nagyon ajánlja, beleértve a gyermekek külön kis lakrészét is.

A bézs színű szobák nyugtató hatásúak, ezért remekül működnek a dolgozószobákban és a nappalikban, de a gyermekszobákban is jól mutatnak. Semleges árnyalatuk miatt a fiús és lányos szobákba is szoktam javasolni ezt a színt, ami tökéletes választás a fehér, vagy a kékes, pinkes színek helyett


– mondja a lakberendező, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy a bézses árnyalatok nemcsak a földszínekkel (barna, fehér, vörös), hanem a vidám, játékos árnyalatokkal is remekül mutatnak, ezért a gyerekszobákba érdemes a bézs színen kívül valamilyen más színnel (pl. lilával, világoskékkel, citromsárgával, türkizzel és zölddel) dekorálni. 

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves