Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

NEW JOB

A milliomosok így csinálják: ha ebből az 5 dologból valamelyik igaz rád, válts karriert!

2023. február 24.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

karrier karrierépítés motiváció munka felmondás karrierváltás
A milliomosok így csinálják: ha ebből az 5 dologból valamelyik igaz rád, válts karriert!
© Getty Images

A karrierváltás bizonyos esetekben elengedhetetlen. Gyakran előfordul, hogy a kezdeti lendület elfogy, és valami másban sokkal nagyobb sikereket érhetünk el. 


A karrierváltás elsőre ijesztőnek tűnhet, ám vannak emberek, akik ezt többször megteszik az életükben. Most egy szakember árulta el a tippjeit, amelyeket egyenesen a milliomosoktól tanult. A szakember az elmúlt években nagyjából 200 emberrel beszélgetett, akik mind megosztották a tippjeiket. Ezután rádöbbent, hogy elég sok közös van a módszerekben. 

A megkérdezettek 51%-a vállalkozó volt, 28% hagyományos nappali munkarendben dolgozott, 18% pedig felsővezető volt. Ami közös bennük, hogy a karrierjük egy pontján mindannyian felmondtak a korábbi munkahelyükön valamilyen ok miatt. 

Olyan munkát végeztek, amiben nem tudtak kiteljesedni

Az emberek egy része olyan munkát végzett, amely során nem tudtak fejlődni. Az erőforrásaiknak csupán egy nagyon kicsi részét használták fel, idővel az egész rutinná vált, amitől már kevésbé voltak motiváltak. A legtöbben egy idő után felmondtak, és új lehetőségeket kerestek, melyekben ki tudtak teljesedni. 

Mérgező főnökök

Sokan kiemelték, hogy több munkahelyükön is a főnök viselkedése miatt mondtak fel. Az állandó kritizálás nem tesz jót, emellett a fejlődést is gátolja. Ha a dolgozó építő kritika helyett csak folyton durva beszólásokat kap, akkor elérkezett az idő a váltásra. 

Rossz irodai kultúra

Nem csupán a főnök okozhat kellemetlen napokat, a munkatársak szintén hozzájárulhatnak a rossz irodai hangulathoz. Az egyik megkérdezett minden nap feszülten ment be dolgozni, és szorongott valahányszor megérkezett. A dolgozók folyton pletykáltak, legtöbbször ezek valótlan dolgok voltak. Végül a felmondás mellett döntött, új munkát kapott, ahol sokkal több megbecsülésben volt része. 

Állandó ingázás

Volt olyan, aki az évekig tartó ingázás miatt mondott fel. Az emberek egy része minden nap órákat utazott a munkahelyére, amivel értékes időt vesztettek. Sokan kerestek közelebbi munkahelyet, ahova kevesebbet kellett utazni, míg mások a home office lehetőségét vetették fel a jelenlegi vagy következő helyen. Mindkét megoldás praktikus.

Nincs pénzügyi motiváció

Sokaknál a felmondást a rossz fizetés, vagy a bónuszok hiánya okozta. A megkérdezettek nagy rész akkor döbbent rá, hogy ideje váltani, amikor szembesültek a kiadásaikkal. Egyre kevesebb pénz tudtak félretenni, és kénytelenek voltak lemondani bizonyos dolgokról. Szinte mindenkinél pozitív változást hozott a váltás. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves