Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Elárulták a toborzók

Kiderült, ebben a hónapban lehet a legkönnyebben új állást találni

2023. szeptember 25.

2 perc olvasás

ELLE

állás álláskeresés
Kiderült, ebben a hónapban lehet a legkönnyebben új állást találni
© Shutterstock

Új állást szeretnél? Kiderült, mikor a legjobb jelentkezni! 


Érdemes önéletrajzot készíteni azoknak, akik új állásra vágynak. Kiderült, hogy a legújabb kutatások szerint a szeptember és az október a legjobb hónap arra, hogy valaki új munkát találjon. Nos, ennek több oka is van, most eláruljuk mindet! 

A TikTokon is divatos! 

A „September Surge”, azaz szeptemberi hullámzás hashtag rendkívül népszerű a TikTokon is. Ennek az az oka, hogy sok toborzó és karriertanácsadó azt jósolja, hogy a szeptembertől október végéig tartó időszak a legjobb arra, hogy valaki megtalálja álmai munkáját. 

Remélem, hogy ez segít, mert kétségbeesett vagyok

– írta egy kommentelő a TikTokon.

Annyira imádkozom. Szó szerint készen állok arra, hogy otthagyjam jelenlegi munkámat

– szólt hozzá valaki más.

@farahsharghi Day 1 of my series, September’s Surge To Success. What is #septembersurge and the simple step to 40x your chances of being found by recruiters & hiring managers #hiring #jobs #careertips #jobsearch ♬ original sound - Farah | Career Advice 📈

A legtöbb toborzó egyetért abban, hogy bizony a szeptemberi hullám valós jelenség. Ennek az az oka, hogy szeptemberben lezárul a vakációzási időszak, és a munkaadók és az alkalmazottak visszatérnek a munkaerő-felvételi módba, hogy az év végére erősen végezzenek.

A munkaerő-felvétel lelassul a nyáron, mivel az álláskeresők és a jelöltek szabadságon vannak bizonyos ideig, és ez bonyolulttá teszi az ütemezést, valamint gyakran hosszabb folyamatokhoz vezethet

– mondta Bonnie Dilber, a Zapier alkalmazásautomatizálási cég toborzási menedzsere.

A toborzók tudják, hogy november-decemberben ismét egy szabadságokkal teli időszak jön az ünnepek miatt, ezért a szeptembert és az októbert ítélik meg a legideálisabb időpontnak az álláskeresésre, amikor a legtöbb ember hivatalban van és elérhető, és van idő az embereknek a pénzügyi év vége előtt kezdeni. A másik nagy ok a költségvetések, ugyanis legtöbb vállalat most kezdi el tervezni a 2024-es költségvetést, és a 2023-as céljait vizsgálja.

A január a legforgalmasabb 

Nos, a toborzók véleménye ellenére a számok azt mutatják, hogy még mindig a január a legforgalmasabb hónap a munkaerő-felvétel tekintetében az ágazatok között. Ennek az lehet az oka, hogy a munkaadók januárban készítik el az elkövetkező évre szóló munkaerő-felvételi terveiket.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves