Quantcast

INFLÁCIÓ

Egyre több nőnek kell választania aközött, hogy ő eszik vagy a gyermekének ad enni

Egyre több nőnek kell választania aközött, hogy ő eszik vagy a gyermekének ad enni
© Shutterstock

Hatalmas a baj Nagy-Britanniában (és az egész világon), már az internetes fórumokon is egyre nyilvánvalóbb: eddig jól élő családok mennek tönkre az infláció miatt.

Egy édesanya, aki korábban kényelmesen élt, bevallotta egy netes fórumon, hogy nem engedheti meg magának már azt az 55 pennys (kb. 200-300 forint) nassolnivalót sem, amit eddig úgy szeretett, sőt gyakran kihagyja az étkezéseket, hogy megetesse gyermekeit a megélhetési költségek válsága közepette. Nem ő azonban az egyedüli, egyre többen állítják, hogy a hidegebb hónapokban már a fűtés és az evés között kellett választaniuk, annyira egekben az infláció, az árak pedig van, amikor duplái annak, amit eddig megszoktak. 

Fórumon derült ki: tömegesen mennek tönkre a jómódú családok

A Mumsnet-felhasználók szerte az Egyesült Királyságból elárulták, hogyan csökkentik mindennapi kiadásaikat. Egy anya azzal kezdte a témát, hogy elárulta, vásárlás közben sírva fakadt. Összesen 30 fontja (kb. 14 000 forint) volt, hogy két hétre elegendő élelmiszert vásároljon, így azt már nem engedhette meg magának, hogy megvegyen plusz egy édességet a gyermekének. Sőt, azt is elárulta, hogy ő maga inkább lemond több napi étkezésről is, csak hogy gyermeke enni tudjon. 

„Nem hiszem el, hogy így élünk. Három évvel ezelőtt még kényelmesen éltünk, most pedig az ingyenes iskolai étkezési utalványok jelentik számomra a reményt"

– vallotta be a nő, akinek állításait rengetegen támasztották alá, meglepő, de nagyon sok fórumozó jár hasonló cipőben. 

Az anya, aki nem árulta el, hogy mivel foglalkozik, és hány gyermeke van, elmagyarázta, hogy 30 fontot kellett beosztania két heti élelmiszervásárlásra, beleértve a pelenkát is, és elsírta magát, amikor rájött, hogy nincs még tartalék 55 pennyje sem. 

Nincs egyedül a pénzügyi problémákkal

Egy másik felhasználó ezt írta neki válaszul:

„Én is ugyanígy jártam. A minap láttam néhány muffint a boltban 1 fontért, kissé megrázott, hogy nem engedhetem meg magamnak, pedig tizenéves korom óta dolgozom. Az ország egy teljes romhalmaz."

Egy másik megjegyezte:

„Szörnyű érzés. Pénteken 1,50 font csoportos beszedési megbízásom volt a számlámon, és a bankom azt üzente, hogy visszavonják a terhelést, ha a nap végéig nem lenne a számlámon a pénz. Hétfőn kapom meg. Megalázó."

Egy harmadik anyuka szintén hasonlóakra panaszkodott:

„Egy csónakban evezünk. Az egyik gyermekem fogyatékkal élő, és én vagyok a főállású gondozója. Négy egyetemi diplomám van, és jó karrierem volt. Most az áremelkedések miatt a fűtés és az étkezés között kell választanunk. Írtam a helyi képviselőmnek, de őt nem érdekli. "

Via

Ezek is érdekelhetnek:

„Van egy négyéves lányom, és ha tehetném, soha többé nem találkoznék vele"

Minden gyerek rémálma: a fűnyíró szülő típusa

Névváltoztatás: az apja nem engedi, pedig bántják a gyereket a neve miatt