Quantcast

Nevelés

Névváltoztatás: az apja nem engedi, pedig bántják a gyereket a neve miatt

Névváltoztatás: az apja nem engedi, pedig bántják a gyereket a neve miatt
© Pexels

Vajon meg tud hozni egy életre szóló döntést egy kilencéves gyerek? Dönthet-e ő a névváltoztatás kérdéséről? Erről szól most az egyik legnépszerűbb fórum a közkedvelt közösségi oldalon, a Redditen.

Sok dolgot megváltoztathatunk az életünkben, akár a nevünket is, ám az biztos, hogy jó ideig erről nem dönthetünk. Nem ritka, hogy az emberek nem szeretik a szülők által választott nevet, vagy akár az általában édesapjuktól örököltet, sőt, olyan is van, hogy a két szülő között nincs ebben egyetértés. Egy ehhez hasonló történettel fordult egy kétségbeesett anyuka a Reddit felhasználókhoz, dönthet-e egy gyerek, vagy kizárólag az egyik szülő a névváltoztatás kérdéséről?

AZ ÉDESAPA HATÁROZOTTAN TILTJA A NÉVVÁLTOZTATÁS LEHETŐSÉGÉT

Egy tanácstalan édesanya az internetezőkhöz fordult, ugyanis nem tud dűlőre jutni a gyermek édesapjával egy nagyon fontos kérdésben. Számára az az elsődleges, hogy fia a legnagyobb békességben nőjön fel, ám szerinte vezetékneve akadályozza ebben. 

A kilencéves gyermeket Cox-nak hívják, ám a hagyományos helyesírás szerint Cocknak írják, amely az angol nyelvben a férfi nemi szervre használatos kifejezés. Úgy érzi, ha fiának ezzel a névvel kell felnőnie, valóságos pokol lesz az élete, nagyon fél tőle, hogy az iskolában verbális bántalmazás áldozata lesz. A nő azt is megosztotta a felhasználókkal, hogy az apuka nem foglalkozik a gyerekkel, láthatóan unja őt minden alkalommal, amikor vele kell időt töltenie, ám mégsem hajlandó beleegyezni a névváltoztatás lehetőségébe. Azt gondolja, neki férfiként jogában áll továbbadni nevét az utódoknak, és nem hajlandó ezen változtatni holmi iskolai szekálás miatt. 

Az iskolában már most sokat bántják miatta 

A nő szerint azonban ez sokkal komolyabb probléma. A fiú még csak kilenc éves, az utóbbi időben mégis elkezdődtek az iskolában a szóbeli bántások a neve miatt. Az apát azonban ez sem érdekli.

„Meg kell tanulnia büszkén viselnie a nevét akkor is, ha mások bántják. Legyen rá inkább büszke. Csak ártasz neki, ha megváltoztatod, akkor megalkuszik, pedig ezt nem kellene"

– indokolta a névváltoztatás tilalmát az édesapa.

A Reddit felhasználói a legnagyobb meglepetésre pedig úgy vélekednek, az édesanyának hagynia kellene, hogy a gyermek döntsön a későbbiekben arról, hogy szeretné-e ezt a nevet viselni, az anyuka szerint az azonban már késő, addigra az iskolai bántalmazások pokollá tehetik az életét. 

Az iskolában már most megkeserítik a gyermek életét a neve miatt.
Fotó: Pexels
 

 

Mások szerint kilenc évesen viszont már igen is dönthet a kisfiú, és csak ő rajta kellene hogy múljon, szeretne-e így élni. 

„Egy kilenc éves gyerek már elég idős ahhoz, hogy beleszóljon abba, mit akar. Ezt a döntést neki kell meghoznia, az exednek ehhez semmi köze nincsen." 

A legkevesebben azok voltak, akik szerint egy percet sem szabadna habozniuk, a gyerek megkérdezése nélkül változtatni kell.

„A gyereket a nemi szervemnek hívják. Nem kérdés, változtatni kell rajta, mindenki hálás lesz, ha ezt azonnal meglépitek"

– írta egy felháborodott felhasználó.

Via

MÉG TÖBB KÉRDÉS A GYEREKNEVELÉSRŐL

„25 éves vagyok és 7 gyerekem van - borzasztó, amit kapok érte"

Kipróbáltuk: Bolygóbarát diéta, vásárlás és gyereknevelés

Kate Middleton őszintén a gyereknevelésről