Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Fizetés

„A férfi, akivel randizom, a tizedét keresi, mint én, a barátaim szerint nem fog működni a kapcsolatunk”

2023. május 08.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

bérek párkapcsolat szakaszai párkapcsolat fizetés
„A férfi, akivel randizom, a tizedét keresi, mint én, a barátaim szerint nem fog működni a kapcsolatunk”
© Forrás: Shutterstock

Egy nő névtelenül kért segítséget a Mumsnet nevű brit fórumon, mert tanácstalan volt, érdemes-e tovább randevúznia a férfival, aki sokkal kevesebbet keres nála.


A fizetés a legtöbb esetben nem kerül szóba az első randikon, és a személyes jellemvonások nyilvánvalóan nem ezen múlnak. Az viszont tény, hogy a közös jövőt megnehezítheti, ha a páros tagjai nem azonos életszínvonalhoz vannak hozzászokva.

fizetes
Forrás: Shutterstock

A fizetés befolyásolhatja a kapcsolat kimenetelét?

Egy nő azután tette közzé a posztját a Mumsneten, miután rájött, hogy a férfi, akivel már egy ideje randizik, sokkal kevesebbet keres, mint ő. Ez az információ sok barátját arra késztette, hogy elmondják a véleményüket, miszerint ez a kapcsolat soha nem fog működni. A nőt elmondása szerint a bérkülönbség nem zavarja, de attól tart, hogy ez bizonyos problémákat vethet fel a jövőben. Ő maga is egy vidéki birtokon nőtt fel, de valami mégis zavarja:

Egy évtizede elváltam, és az összes férfi, akivel azóta találkoztam, kevesebbet keresett, mint én, és ez soha nem volt probléma. Azonban ez az első alkalom, hogy ekkora a szakadék kettőnk fizetése közt.

Hozzátette, hogy a férfi még mindig ragaszkodik ahhoz, hogy mindent fizethessen, amikor elmennek valahova, és nagylelkűbb, mint bárki, akivel a nő valaha találkozott. A fizetésen kívül számos közös vonásuk van, egykorúak a gyerekeik és közös az érdeklődési körük, szóval nagyon jól kijönnek. A nő azonban egyetlen dologról nem szeretne lemondani: 

Kényelmes életem van, nem rajongok a márkás ruhákért, de szeretem a divatos éttermeket, és imádok gyönyörű helyekre utazni, amit csak egy magasabb fizetés tesz lehetővé.

A nő azt mondta, bár szerinte szép, hogy a férfi ragaszkodik ahhoz, hogy mindent ő fizessen, mégis bűnösnek érzi magát, mivel tudja, hogy ez a férfi számára sokkal nagyobb anyagi megterhelést jelent, mint neki. Később aztán úgy folytatta, hogy a férfinak mindene megvan, és hogy ő sosem faggatta, hogyan osztja be a pénzét.

fizetes-ber
Forrás: Shutterstock

A kommentelők szerint a fizetés közéjük állhat

Számos kommentelő azt írta, hogy a nő biztos lehet benne, hogy a bevételek hatalmas eltérése rengeteg konfliktust és problémás helyzetet eredményez majd.

Valószínűleg ez nem sokat segített a nő helyzetén, de végül a következő sorokkal zárta le a kérdést: 

 „Nem tudom, mit tegyek. Sosem tudott érdekelni, ki mennyit keres. Ő viszont egy keményen dolgozó, nagyszerű ember és csodálatos apa, én pedig nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves