Quantcast

Mentális munka

„Olyan feltételeket kell teremteni, ahol a fiatalok szárnyalni tudnak”

„Olyan feltételeket kell teremteni, ahol a fiatalok szárnyalni tudnak”
© Luis Alvarez

Hogy milyen lesz a jövő munkahelye, és az hogyan hat a mentális egészségünkre, abba a világjárvány ideje alatt néhányan egy kicsit belekóstolhattunk. Megtanultuk például, hogy a távmunka, ami egyre elterjedtebb lesz, összességében jó dolog – ezt a leckét ráadásul rendkívül gyorsan sajátítottuk el, a vírus nélkül valószínűleg évtizedekbe telt volna az átállás.

Miközben kiderült, hogy átlagosan ugyanolyan hatékonyan (sőt, egyesek produktívabban) tudunk dolgozni home office-ban, mint a munkahelyen, arra is fény derült, kiknek okoz majd többletterhet az otthonról dolgozás. Egyrészt azoknak, akiknek gondozási feladatokat is el kell látnia otthon, másrészt azoknak, akik megszokták, hogy az iskola és a munkahely szervezi a társas létüket. Az ember a jövőben is társas lény marad, így számukra kihívást jelent majd, hogy a mentális egészségük megőrzése érdekében új módokat találjanak a társas töltekezésre. Erre lesz is alkalom: várhatóan rugalmas beosztásban és kevesebb időt dolgozunk majd átlagosan. A megnövekedett szabadidő-mennyiség az egyre gyorsuló automatizáció és digitalizáció következtében alakul ki: egyre több dolgot gépek végeznek majd helyettünk, illetve a tevékenységek nagy része áttevődik a kibertérbe.

A gyorsulva változó világ szorongással tölthet el bennünket, hiszen az emberi természet analóg, nem digitális, de ha igazán hatékonyan akarnak működni a szervezetek, akkor a jövőben nem hagyják majd, hogy a technológia bedarálja a dolgozóikat, hanem épp ellenkezőleg: a robotolást robotok végzik majd, és nagyobb hangsúlyt kapnak olyan emberi értékek, amelyekre korábban inkább extraként gondoltunk. A fejlődés fő iránya az emberközeli vezetés lesz, a munkapszichológiában már ma is ezen van a fókusz. A munkaadók azon dolgoznak majd, hogy a kollégák motiváltak legyenek, jó mentális állapotban. A változások kiváltó oka természetesen nem a vállalatvezetés jósága, hanem inkább a jól felfogott érdeke: az elkötelezett dolgozó ugyanis jobban tud termelni, nem ég ki. Nagyobb önállóságot kapnak a dolgozók – a világjárvány alatt végzett kutatásokból pedig kiderült, hogy az otthoni munkavégzéssel járó autonómia növekedése javítja a pszichés jóllétünket.

Több iparágra jellemző lesz a feladatok kiszervezése és a munkakörök megosztása, gyakrabban dolgozunk majd kis létszámú teamekben, önállóan vagy akár szabadúszóként. Ez nagy fokú rugalmasságot fog igényelni, és várhatóan a legfiatalabbak tudnak sikeresebben alkalmazkodni. Ez azért is érdekes, mert egyre hosszabb ideig élünk, és egyre jobb egészségi állapotban, tehát a munkaadók részéről külön erőfeszítéseket igényel majd a nagy tapasztalattal rendelkező, idősödő generációk munkában tartása. A jövő munkahelyének olyan feltételeket kell teremtenie, ahol a változásokkal lépést tartó fiatalok szárnyalni tudnak, de a megelőző korszak tapasztalatával rendelkező idősek is megtalálják a helyüket.

A cikk eredetileg az Elle magazin novemberi lapszámában jelent meg.