Quantcast

Közös ügy 50: Loffice

Közös ügy 50: Loffice

"Bőven van még mit dolgoznia a társadalmunknak"

A Loffice-ban kiemelten fontosnak tartjuk a szervezeten belüli egyenlőséget nők és férfiak között, ezért is örültem a lehetőségnek, hogy a Nyitottak Vagyunk felkért minket, hogy csatlakozzunk a Közös Ügy elnevezésű kampányhoz. Társadalmunkban tapasztalható némi pozitív változás ezen a területen, de bőven van még min dolgoznunk. Mi közösségi irodákat üzemeltetünk, ahol alapvető érték a nyitottság, a diverzitás és a kooperációra való törekvés.

Néhány éve indítottuk útjára Coworkid elnevezésű kezdeményezésünket, amellyel a kisgyermeket nevelő szülők munkaerőpiaci visszatérését, valamint a munkáltatók ezen téma iránti érzékenyítését céloztuk meg. A program keretein belül tréningekkel, előadásokkal, műhelymunkákkal és karrier-tanácsadással támogatjuk a kisgyermekes szülők vállalkozóvá válását.

A Lofficeban jelenleg 7:3 a nők és férfiak aránya, amely nem tudatos döntés, egyszerűen így alakult  a csapat összetétele az évek alatt. Női testvérpárként alapítottuk a Loffice-t és a kezdetektől egyenlő lehetőségeket biztosítunk férfi és női munkatársainknak. Emellett egy olyan közösség létrehozásán dolgozunk, amely hozzánk hasonlóan elfogadó gondolkodású tagokat, ügyfeleket, partnereket tömörít magába. 2020-ban az eddigi legnagyobb projektünk keretében a 8. kerületben nyitjuk meg 3000 m²-es központunkat. A legújabb coworking irodánkat szintén a sokszínűség, a nyitottság és a közösségi szemlélet értékei mentén hozzuk létre és haladunk tovább azon az úton, amelyet 11 éve kezdtünk el.

A modern munkahely számomra: elfogadó, nyitott, diverz, tudatos, korrekt. (Klementz Panni)