Quantcast

Diszkrimináció

118 millió dolláros kártérítést fizet a Google női dolgozóinak

118 millió dolláros kártérítést fizet a Google női dolgozóinak
© Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Diszkriminációval vádolta meg több ezer női munkavállaló a Google-t.

Kevesebb fizetést és alacsonyabb szintű pozíciókat ajánlott a női munkavállalóinak a Google – legalábbis ezzel a váddal nyújtottak be egy csoportos keresetet a vállalat ellen Kaliforniában. Az érintettek, több mint 15 ezer (!) fő, akik 2013 szeptembere óta dolgoztak a cégnél, a hátrányos megkülönböztetés ellen fogtak össze.

Közel öt évnyi pereskedés után végül a Google beleegyezett, hogy összesen 118 millió dolláros kártérítést fizessen az ügyben érintett női munkavállalóknak, valamint egy külsős céget is felkérnek, hogy elemzést készítsen a vállalat toborzási és javadalmazási gyakorlatáról. „Mindkét fél egyetértett abban, hogy az ügy megoldása és a felelősség elismerése mindannyiunk érdekeit szolgálja, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült megállapodnunk” – mondta a Google képviselője.

A Google tagadja a diszkriminációt

A szóban forgó panaszt még 2017-ben nyújtották be egy San Franciscó-i bíróságon a Google korábbi alkalmazottjai, akik azt állították, hogy a vállalat kevesebb pénzt fizetett a nőknek, mint a hasonló pozícióban lévő férfiaknak. Emellett úgy érezték, őket alacsonyabb szintű pozíciókba osztják be, mint a velük azonos tapasztalattal és képzettséggel rendelkező férfiakat.

A nyilvánosságra került információk szerint a Google, bár tagadja a panaszban megfogalmazott állításokat és fenntartja, hogy teljes mértékben betartották a mindenkor hatályos munkaügyi törvényeket és előírásokat, mégis beleegyezett a kártérítés kifizetésébe.

„Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minden alkalmazottat tisztességesen és méltányosan alkalmazzunk és megfizessünk” – jelentette ki a vállalat szóvivője. „Ha bármilyen különbséget találunk a felkínált bérezésben a férfiak és nők között, akkor az új bérezés hatályba lépése előtt felfelé történő kiigazításokat hajtunk végre ezek megszüntetése érdekében, és ezt a gyakorlatot jövőben is folytatni fogjuk.”

Nem ez az első eset a cégóriásnál

Tavaly hasonló vádakkal kellett szembenéznie a Google vezetőségének: akkor 3,8 millió dolláros kártérítést kellett kifizetniük a női és az ázsiai dolgozókat ért hátrányos megkülönböztetés miatt. A szóvivőjük akkor kiemelte, hogy a diszkriminációra egy rutinszerű belső vizsgálat során derült fény, a kártérítést pedig teljes egészében a közel háromezer érintett kártalanítására fordították.

Via

nők a munka világában: 

Big Data: egy nők nélküli világ?

Miért égnek ki a nők gyorsabban, mint a férfiak?

A nemek közötti egyenlőtlenség felszámolását sürgeti az ENSZ 2030-as programja