Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Titok

Kiderült, miért nem voltak színes bőrű karakterek a Jóbarátokban

2022. augusztus 12.

2 perc olvasás

ELLE

jóbarátok titok lisa kudrow diszkrimináció
 Kiderült, miért nem voltak színes bőrű karakterek a Jóbarátokban
© Instagram/Friends

A Jóbarátok színésznője, Lisa Kudrow elárulta a titkot. 


A Jóbarátok imádott színésznője, Lisa Kudrow elmondta, hogy miért hiányzott a sokszínűség mindenki kedvenc sitcomjából. A nagy rajongóknak biztosan feltűnt, hogy a 10 évadot megélt sorozatban nem igazán tűntek fel színes bőrű karakterek. Ennek bizony a fő oka az lehet, hogy a show két készítője Marta Kauffman és David Crane fehér bőrűek. 

Lisa Kudrow szerint a két író a saját tapasztalatairól írt, ez lehet az oka annak, hogy fekete bőrű személyek nem kerültek be a sorozatba, ugyanis arról írnak, amit ismernek. Azonban a színésznő már korábban felismerte, hogy nem tesznek eleget a színes bőrű kreatívok mentorálása érdekében.

Azt hiszem, akkoriban a nagy probléma, amit láttam, az volt, hogy hol van a gyakornoki képzés?

- mesélte a sztár.

Kudrow úgy érzi, hogy a műsornak jobban ki kellett volna állnia a sokszínűség mellett és bánja, hogy akkor nem tett többet: 

Nem könnyű beismerni és elfogadni a bűntudatot. Fájdalmas nézni magad a tükörben. Zavarban vagyok, hogy 25 évvel ezelőtt nem tudtam jobban

 - mondta a színésznő. 

Lisa Kudrow George Floyd halála óta sokkal többet foglalkozik a rasszizmussal és ez volt az a pillanat, amikor átgondolta, hogy mivel tehetne ő többet. Elmondása szerint tudta, hogy nem ülhet tétlenül. Korábban a sorozat másik sztárja, David Schwimmer is megszólalt az üggyel kapcsolatban, ám ő sokkal védekezőbb volt:

Nem érdekel

- válaszolta egy interjú során, amikor a Jóbarátokat kritizálták.

Schwimmer elmondása szerint a sorozat a maga idejében úttörő volt,amiért olyan lazán kezelte a szexet, a védett szexet, a melegházasságot és a kapcsolatokat. Hozzátette, hogy az ő karakterét pont azért hagyta el az első részben a felesége, mert leszbikus volt. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves