Quantcast

Technológia

Big Data: egy nők nélküli világ?

Big Data: egy nők nélküli világ?
© dowell/Getty Images

A jövőnk szempontjából kulcsfontosságú területen egyelőre nagyon kevés a női munkavállaló.

Az orvostudománytól az autógyártásig szinte minden ágazat működéséhez szükséges a Big Data, ennek ellenére a nők körében nem túl népszerű ez az irány, mindössze 15%-uk választja ezt a szakmát – derült ki a Boston Consulting Group (BCG) tanulmányából, amelyet tíz országban, köztük Franciaországban, Indiában és az Egyesült Államokban mintegy 9000 diák bevonásával végeztek. „Az emberek nem is igazán tudják, miről is van szó – magyarázza Camille Brégé, a BCG Gamma társigazgatója. – A felmérés válaszadóinak alig több mint 55%-a, férfiaknak pedig kevesebb mint 63%-a vallja, hogy ismeri ennek az adatelemzői szakmának a részleteit.”

Jelentős társadalmi kockázatok

„Egy data scientist olyan algoritmusokat hoz létre, amelyeket az értékesítők vagy a termelési mérnökök nap mint nap használnak, hogy jobb döntéseket hozhassanak” – magyarázza Camille Brégé. A BCG Gamma elemzésének szerzői szerint a sokszínűség hiánya az ágazatban jelentős társadalmi kockázatokat generál, mivel a főként férfiakból álló csoportok előítéletek kialakulásához vagy hibás eredményeket generáló folyamatokhoz vezethetnek. „Vegyük például azt az algoritmust, amelynek célja, hogy felmérje egy jelölt felvételi esélyeit egy adott pozícióra. Ha a múltból származó adatokkal tápláljuk, megismételheti a korábbi évek tapasztalatait. Tehát, ha eddig kevés nőt vettek fel az adott pozícióra, ez az algoritmus hajlamos lesz arra, hogy ne ajánljon egyet női jelöltet sem” – magyarázza a BCG szakértője. „Ezért fontos a csapatokon belül egy minimális diverzitás bevezetése: ez lehetővé teszi a debriefing, vagyis a tegnapi normák szisztematikus reprodukálásának elkerülését.”

Egy másik sokatmondó példa: az egészségügyi fronton bizonyos betegségek felismerésére szolgáló, algoritmusokon alapuló rendszerek fejlődnek. Ahhoz, hogy ezek az új technikák mindenki számára hasznosak legyenek, át kell gondolni és figyelembe kell venni a lakosság sokszínűségét. Ezért van szükség arra, hogy több nő vegyen részt be az adattudományokban. „Csak a férfiak természetesen nem lesznek érdekeltek olyan gyógyszerek optimalizálásában, amelyek kizárólag a nőket érintik” – erősíti meg Camille Brégé.

A helyzet egyre romlik

A nők tehát kisebbségben vannak egy, a jövő szempontjából kulcsfontosságú ágazatban. És nem úgy tűnik, hogy a helyzet javulna, épp ellenkezőleg… Egy tavaly novemberi kutatás, a „Gender Scan”, amelyet a Global Contact nevű cég végzett az Eurostat adatbázisában, 130 országban, mintegy 150 ezer kitöltő válaszai alapján megállapította, hogy 2013 és 2017 között 6%-kal csökkent a technológiai területen diplomát szerzett tanulók száma.

Elengedhetetlen a jobb kommunikáció e szakmák társadalmi kihatásairól, már csak azért is, mert a diákok 75%-a jelenleg úgy véli, hogy ezek a szakmák kevéssé befolyásolják a mindennapi életét. „Nekik meg kell érteniük, hogy az adattudományokkal foglalkozó területet nem azért kell választani, hogy az adattudományokkal foglalkozhassanak, hanem azért, hogy egy szélesebb körű ügyet támogassanak” – emeli ki Camille Brégé, rávilágítva a nemek közötti szakadék ezen aspektusára is. „A férfiakat összességében úgy tűnik, nem riasztja el az absztrakció, míg a nőknek általában nagyobb szükségük van arra, hogy megértsék egy küldetés célját.”

Új gondolkodásmódra van szükség

A helyzet javításával kapcsolatosan a BCG több mozgatórugót is lát, különösen az üzleti oldalon. „A vállalatoknak feltétlenül felül kell vizsgálniuk a munkaköri leírások megfogalmazását, gyakorlati példákat adva a data science alkalmazásaira – magyarázza Camille Brégé. – Ezenfelül újra kell értékelniük az adattudósok helyét a szervezeti ábrákon belül: jelenleg ezek a pozíciók általában elszigeteltek, holott egy struktúra stratégiai pólusaihoz kellene kapcsolódniuk.”

Más, szélesebb körű intézkedéseket is érdemes lenne megfontolni: „Ha a vállalatok egyszer már bevonzották a nőket, általában nehezen tudják megtartani őket. Az életpályák egyensúlya szempontjából ugyanis ezek a karrierek általában kevésbé vonzóak. Végül az utolsó probléma: egyelőre túl kevés női modell létezik ezekben az ágazatokban. Sikeres figurákat kell teremteni.” Ez egybecseng az Elle Power Girl fórum 2019-es kutatási eredményeivel, amely a lányokban jelen lévő öncenzúrára hívta fel a figyelmet: csupán két évvel ezelőtt a megkérdezett 7-10 éveket 36%-a vélte úgy, hogy informatikusként dolgozni inkább fiús szakma.

Forrás: Elle