Quantcast

LELEPLEZÉS

Itt a szomorú igazság a termékmintákról

Itt a szomorú igazság a termékmintákról
© Getty Images

A termékminták előnye, hogy anélkül tudjuk kipróbálni a kiszemelt kozmetikumot, hogy egy vagyont költenénk rá. Most azonban kiderült egy sajnálatos igazság ezekről!

A legtöbb kozmetikai márkának van mini terméke vagy termékmintája. Praktikusak, hiszen ingyen kipróbálhatjuk és eldönthetjük, tetszik-e vagy sem. Előnye még, hogy egy rövidebb utazáshoz is tökéletes, nem kell több nagy flakont vinni magunkkal. Most azonban, hogy egyre nagyobb figyelmet fordítunk a környezetvédelemre és az újrahasznosításra, górcső alá vették ezeket a cuki, mini termékeket is. Kiderült, már nem is annyira szimpatikusak!

Erre nem is gondolnál

Mint a legtöbb iparnak, a szépségnek is van hulladékproblémája. Sok márka igyekszik is megtalálni a megoldást: újrahasznosítható összetevők, újratölthető csomagolás. Az iparág egyik legszembetűnőbb hulladékforrása azonban ezekhez az aranyos mini és minta termékekhez kapcsolódik. A normálméretű szépségápolási termékeket sem egyszerű újrahasznosítani, hiszen gyakran tartalmaznak olyan részeket, kupak, csepegtető, amit szinte lehetetlen. Azonban még ezeknek az újrahasznosítására is nagyobb az esély, mint a mini méretű műanyagokéra.

Fotó: Shutterstock
 

Mi ennek az oka?

Ennek az oka a méretük. Az újrahasznosító- és válogató gépek szabványos méretű termékekhez készültek, így előfordulhat, hogy nem ismerik fel a mini terméket. Általános szabály, hogy az 5 cm-nél kisebb termékek nem újrahasznosíthatóak. Ez sajnos azt jelenti, hogy a közkedvelt mini termékek nagy része a szemétlerakóba vagy ami még rosszabb, az óceánba, folyókba kerül. Bár a fém és üveganyagoknak nagyobb az esélye az újrahasznosításra, a méret továbbra is számít.

Mit tehetünk?

Sajnos az egyszer használatos kisméretű termékekkel kapcsolatban az a legjobb megoldás, ha teljesen elkerüljük őket. Ami az utazást illeti, az a célszerű, ha a kozmetikum egy részét újrafelhasználható tégelybe tesszük át. Tisztában vagyunk vele, ezt nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni, csak remélni tudjuk, a szépségipar már dolgozik a megoldáson, hogyan teheti fenntarthatóbbá ezeket a hasznos mintákat is.

Via

Olvasd el ezeket a népszerű cikkeket is: 

6 sztárfodrász, akiket érdemes követni az Instagramon

Pearl manikűr: a szezon lenyűgöző körömtrendje

Kendall Jenner sminkese elárulta a telt ajkak titkát