Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAIR TREND

A clavicut 2023 legmenőbb hajvágási trendje

2023. március 15.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

ana de armas fodrász frizura hajtrend hajvágás hajviselet
A clavicut 2023 legmenőbb hajvágási trendje
© Getty Images/Emma McIntyre

Természetes, szexi és nagyon dögös: a clavicut most az idei év legmenőbb hajvágási trendje, amit a rövid és a hosszú hajúak is imádnak! 


Nem túl hosszú, de nem is túl rövid: a legújabb hajvágási trend, a clavicut szinte mindenkinek jól áll, ezért a power bob frizura helyett mostanában ezt kérik a nők a fodrásztól! A rendkívül egyszerű, mégis csodás hajtrendet Priyanka Chopra hozta be a divatba, neki pedig olyan jól állt ezt a fazon, hogy azóta  már egy halom híresség vágatta magának ezt a rendkívül előnyös frizurát.

Minden nő jól néz ki a clavicut hajvágással

A clavicut egy középhosszú frizura, amit a hosszú hajú nők is bátran bevállalnak, hiszen néhány centiméter beáldozásával, egy kis hajvágással hamar el lehet érni ezt a hosszt, de ugyanúgy imádják a rövid hajú nők is! Az állig élő, bob stílusú frizurák általában pár hónap alatt megnőnek a kívánt hosszra és onnantól kezdve már gyerekjáték ezt a hajtrendet megvalósítani – legalábbis a szakemberek szerint.

Getty Images/Steve Granitz
Getty Images/Steve Granitz 

Ez a hajhossz olyan, mint egy bob, 6 héttel a hajvágás után. A kulcscsontig ér, innen ered a neve is. Azért fantasztikus ez a fazon, mert sokkal több lehetőség rejlik benne, mint egy sima bobban: fle lehet kötni, lehet vele játszadozni. Mégisem olyan hosszú, hogy leterhelje és elnehezítse a hajszálakat 

– mondja Bernardo Vasconcelos, a Living Proof hajápolási márka mesterfodrásza, aki állítja, hogy egyre több nő kér tőle ilyen frizurát.

A sötét és a világ hajúaknak ugyanolyan jól áll ez a hajtrend

A szakember állítja, hogy hajszíntől függetlenül mindenkinek jól áll ez a frizura: csupán arra kell ügyelni, hogy a vágás során ne nyomja össze az arcot ez a hossz. Amennyiben ugyanis túl rövidre vágják (akárcsak a bob esetében) az kerekíti, kövéríti az arcot, ha viszont túl hosszú lesz, akkor már nem a kívánt clavicut hajvágást valósítja meg a fodrász.

Mindenképpen profira bíznám ennek a hajtrendnek a megvalósítását, főleg akkor, ha többségében oldalt választva hordja magának a haját az illető. A clavicutnál az elválasztás ugyanis középen van, ami egy teljesen új arcot varázsolhat a nőknek

– meséli Bernardo Vasconcelos fodrász, aki szerint ez a hajtrend azért is nagyon jó, mert extra volumennel és egy kis dús hatással növeli meg az amúgy elgyengült, száraz és igénybevett hajat.

Getty Images/Frazer Harrison
Getty Images/Frazer Harrison 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves