Quantcast

#RapunzelHair

Újra hódít a Rapunzel-frizura!

© Andriy Onufriyenko/Getty Images

A természetesen hosszú hajkorona lenne a legújabb frizuratrend? Az Instagramot már meghódította a Rapunzel-frizura, ezért utánajártunk, hogyan növesztheted meg a tincseidet te is derékig érőre – vagy annál is hosszabbra…

Természetesen hosszú, lágyan aláomló tincseket sajnos nem lehet egyik napról a másikra növeszteni, akár egy év vagy annál is több időbe telhet, amíg hajhosszabbítás nélkül is élvezheted a Rapunzel-frizurát. Az, hogy milyen gyorsan nő a haj, genetikailag meghatározott – átlagosan havonta 1-1,5 centiméterrel számolhatsz, ami azt jelenti, hogy évente kb. 12-15 centivel hosszabbodik a hajad.

A hajnövesztés azonban nem közel sem csak annyiból áll, hogy messzire kerülöd a fodrászszalont. Ha egészséges tincseket szeretnél, rendkívül fontos, hogy nagy hangsúlyt fektess a haj és a fejbőr ápolására. A fejbőr rendszeres tisztítása és táplálása jótékony hatással van a hajnövekedésre, míg a tincseket azért érdemes pakolásokkal kényeztetni, hogy a hajvégek ne töredezzenek el. A rendszeres hajmosás mellett alkalmanként vess be egy-egy hidratáló pakolást vagy tápláló szérumot, valamint használj hajolajat és valamilyen hővédő terméket – ez utóbbi különösen fontos hajszárítás, hajvasalás és göndörítés előtt.

Így viseld a Rapunzel-frizurát:

Forrás: Elle