Quantcast

Hajszíntrend

Candlelight szőke: Anya Taylor-Joy és Dua Lipa már a nyár izgalmas hajtrendjével tündököl

Candlelight szőke: Anya Taylor-Joy és Dua Lipa már a nyár izgalmas hajtrendjével tündököl
© Samir Hussein / Getty Images

Az idei nyár egyik menő hajszíne a candlelight szőke lesz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy számtalan híresség váltott most erre az árnyalatra.

Ki az, aki emlékszik még Claudia Schiffer 90-es évekbeli szőke hajzuhatagára? Mindenki a szupermodell fényes szőke árnyalatát akarta. Ez nem csoda, hiszen a candlelight szőke egyszerre feltűnő, ám még is hordható. Most egy kis csavarral újra visszatért a trendek közé. Puhább, lágyabb lett, amitől még inkább egészségesebbnek látszik. Gigi Hadid, Dua Lipa és Anya Taylor-Joy is ezt a krémes árnyalatot választották erre a szezonra. Meg is értjük, miért.

A gyertyafény szőke lényege

Ez a szín tökéletesen egyensúlyban van az élénk krémes és a finom mézes árnyalatokkal. Ettől lesz szuperfényes a végeredmény! A profi fodrászok szerint a túlfestés elkerülése érdekében kulcsfontosságú az, hogy a végeket telítsük, a hajtövet pedig hagyjuk természetesebbnek. Pontosan ez, ami ennek a szőkének az egyediségét adja, a meleg és semleges tónusok tökéletes egyensúlya.

 

Hogyan kérjük ezt a hajszalonban?

Olyan festési vagy kiemelési technikát kell kérnünk, ahol a krémes tónusokat finom arannyal rétegezik. A legjobb, ha viszünk magunkkal egy olyan képet, amire vágyunk, és a fodrászunkkal átbeszéljük, mi lenne a legmegfelelőbb a mi hajszínünkhöz és a hajunk állapotához. Természetesen ez a szőkéknél kivitelezhető a legegyszerűbben. A sötétebb hajúaknál is megvalósítható, de a folyamat hosszabb lesz, hiszen figyelembe kell venni a haj állapotát. Valószínűleg szükség lesz néhány találkozóra a fodrászszal a kívánt eredmény elérése érdekében.

 

Kinek áll jól?

Ez a szín a legtöbb arctónushoz illik. A legjobban azonban a melegebb és a semlegesebb tónusúaknak, mert a finom arannyal készült krémes keverék túl meleg hatású lesz a hideg tónushoz. A szakemberek szerint a hideg tónusúaknak a legideálisabb, ha az aranyat bézs színnel helyettesítik.

 

Hogyan kell ápolni?

Vitathatatlan, hogy a szőkítés károsíthatja, kiszáríthatja a hajat. Ennek ellenére azt látjuk, hogy a sztárok haja mindig fényes. Hogyan érhetjük el ezt mi is? A nedvesség létfontosságú a szőke haj számára, ezért szükséges rendszeresen ápolni hidratáló termékekkel. A haj tonik, a maszk és a balzsam használata segít, regenerálja a száraz, megviselt hajat és fényes, ragyogó tincseket biztosít.

Via

Ne maradj le a legnépszerűbb cikkekről sem: 

Kiderült, Jennifer Lopez mitől ennyire gyönyörű 

5 tipp, hogy a hajunk 40 felett is egészséges legyen

Jennifer Aniston ezekre a szépségrutinokra esküszik