Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

DIVORCE

„16 éve vagyunk házasok, de a férjemet még mindig zaklatja az exe”

2023. február 01.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

válás férj zaklatás ex férj és feleség
„16 éve vagyunk házasok, de a férjemet még mindig zaklatja az exe”
© Getty Images

Sokakat meglepett a nő levele, aki elárulta, hogy a férje még 16 év után is rendszeresen tartja a kapcsolatot az exével. 


Egy válás sosem egyszerű, pláne akkor, ha közös gyerek is született a kapcsolatban. Az alábbi bejegyzést író nővel pontosan ez történt. Évek óta házasságban él, ám a férje előző felesége folyamatosan zaklatja őket. 

A férje volt felesége 16 éve rendszeresen zaklatja a családot

A nő azzal kezdi a bejegyzését, hogy nincs baja a férje exével, de úgy érzi évek óta átlép egy határt. Az exfeleség és a férfi éveken keresztül éltek házasságban, majd 16 évvel ezelőtt elváltak. Az egykori házaspárnak van egy közös gyereke, de a lányuk már 29 éves. 

Hét éve vagyok házas a férjemmel, de összesen 16 éve vagyunk együtt. Az évek során a férjem volt felesége borzalmasan viselkedett velünk. Állandóan felhívja a férjem, SMS-t ír neki, és úgy tesz, mintha nem is léteznék. Van egy közös lányuk is, aki 29 éves és házas. A férjemnek ezzel nincs semmi problémája, és nagyon barátságos vele. Sok szívességet tett neki a ház körül, amikor a lánya még ott élt.

A feleség szerint pár évvel ezelőtt javult a helyzet, mivel a volt feleség elköltözött. Az új otthona kétórányira van az ő házuktól, ezért leállt a hívásokkal, üzenetekkel. Ám sajnos a nyugalom nem tartott sokáig, mivel segítségre volt szüksége a ház körül, és a festéssel sem tudott egyedül megbirkózni. 

Most megkérte, hogy menjen át és fesse ki az egész házát, és azt mondta, hogy fizet neki, ha megcsinálja. Pár hétvége lesz, amíg elkészül, addig a férjem minden nap oda és vissza fog utazni autóval. Szerintem ez teljesen helytelen és nevetséges. Azt mondja, felvett egy festőt, de nem volt elégedett az eredménnyel, ezért megkérdezte a férjemet.

A nő teljesen tanácstalan, nem tudja, hogy mi lenne a helyes lépés. Hiába beszél a férjével, ő nem tulajdonít nagy jelentőséget a hívásoknak, csupán apróbb szívességeknek tekinti. 

A problémák tisztázása a legjobb út

A nő levelére érkezett pár reakció, abban pedig mindenki egyetért, hogy a helyzetet elsőként a férjével kell megbeszélnie. Régóta alkotnak egy párt, éppen ezért valamilyen oka van, hogy nem tud elszakadni a volt feleségétől. 

Megértem, hogy amikor a lányuk fiatalabb volt, úgy érezte, többet kell a közelében lennie, és segítenie kell a dolgokban, de most 29 éves és férjhez ment.Úgy tűnik, hogy az exe még mindig nagyon függ tőle, és talán érzelmileg is függ tőle bizonyos mértékben. Talán szereti, ha ott van a háttérben, vagy talán még mindig bűntudattal küszködik amiatt, hogy elhagyta a családját

– hozták fel érvként. 

A hozzászólók nagy része úgy gondolja, a nőnek el kell mondania, hogy a telefonhívások, üzenetek megterhelőek a számára. Rosszul érzi magát tőle, ami akár a házasságukat is megingathatja. Természetesen nem azt jelenti, hogy a férfinak el kell vágnia minden szálat az exével, egészen egyszerűen lazítania kell a kapcsolaton. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves