Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Levél

„Elválok a férjemtől, ha még többet hízik” – a nő meghökkentő vallomása meglepte az embereket

2022. december 02.

2 perc olvasás

ELLE

levél válás elhízás házasság megosztó
„Elválok a férjemtől, ha még többet hízik” – a nő meghökkentő vallomása meglepte az embereket
© Fotó: Getty Images

Egy nő hatalmas vitát váltott ki a levelével, amiben leírta, hogy elválik a férjétől, ha tovább hízik. 


A nő levele hatalmas felháborodást okozott, hiszen kijelentette, hogy elválik a férjétől, ha tovább hízik. A kommentelők nagy része nem értett vele egyet, voltak, akik rögtön azt kezdték el elemezni, hogy milyen viszony áll fenn a nő és az evés között. 

Ezért nem tűri az elhízást a nő

A nő egy anonim fórumra töltötte fel a bejegyzését, melyben kifejtette, hogy mi a legnagyobb probléma a házasságukban. Úgy véli a férje az utóbbi időben sokat hízott, ez pedig számára elfogadhatatlan.

Az apósom elképesztő túlsúllyal él. Nehézségként éli meg azt, ha sétálnia kell, nem akarom őt bántani, de azt érzem a férjem is ebbe az irányba tart. Sajnálom, de akkor nem fogok maradni. Szeretnék aktív lenni, programokat csinálni, és élvezni a saját testem...

A nő a bejegyzését azzal folytatta, hogy szinte csakis egészséges ételeket főz, ő és a gyerekek mindig azt eszik, ám a férje sokat jár gyorsétterembe, és főként azokat fogyasztja. Leírta, hogy bárhova mennek a férje mindig eszik valamit, hiába figyelmezteti, hogy van otthon egészséges étel. 

A levélben azt is elárulta, hogy ő kifejezetten odafigyel magára, éppen ezért csak nagyon ritkán vacsorázik.

Eltérő reakciókat kapott

A névtelen nő levele vegyes reakciókat kapott, voltak, akik kiemelték, hogy a kóros elhízás veszélyes dolog, hiszen rengeteg betegséghez vezethet, ugyanakkor kegyetlennek is nevezték. Sokan úgy vélik, hogy a családnak meg kellene találnia az egyensúlyt. A nő étkezési szokásai sem túlságosan egészségesek, hiszen kihagyja az egyik főétkezést. 

Ám a kommentelők nagy része nem volt ennyire finom, és eléggé elítélték a nőt a véleménye miatt. 

Próbálj meg egy kis empátiát és kedvességet tanúsítani a férjed iránt. Talán egy nap küzdeni fogsz valamivel. Szeretnéd, ha azt mondaná: "Változtass, vagy elhagylak egy kevésbé problémás emberért?"

– mondta az egyik kommentelő.

Nem lenne jobb, ha azt mondanád, hogy aggódsz a férjed egészsége miatt, mivel szereted őt, és szeretnéd, ha a gyerekeid mellett lenne? Ahogyan ezt az egészet leírtad, nagyon aljasnak hangzik

– emelte ki egy másik internetező. 

A vélemények tehát megoszlanak, a legtöbben úgy vélik bizonyos szempontból a nőnek igaza van, ám figyelembe kellene vennie, hogy sokszor az elhízást valamilyen lelki gond okozza. Jobban figyelnie kellene a férjére, és közösen megoldani az esetleges problémákat. 
 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves