Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Kötődés

4 mondat, amit jegyezz meg, ha tartós párkapcsolatra vágysz

2022. szeptember 01.

2 perc olvasás

ELLE

szerelem kapcsolat párkapcsolat tartós párkapcsolat komoly kapcsolat hosszú távú kapcsolat
4 mondat, amit jegyezz meg, ha tartós párkapcsolatra vágysz
© Pexels/Helena Lopes

Mindkét félnek sokat jelent, ha rendszeresen hallja a párkapcsolatban ezeket a mondatokat.


A hosszú távon is jól működő párkapcsolatokért bizony dolgozni kell. Nem csak tettekkel, de szavakkal is fontos, hogy megerősítsd a társadban: szereted őt és vele képzeled el a közös jövőt. Nagy monológok és vallomások helyett elég, ha az alábbi mondatokat megjegyzed és rendszeresen használod is, hogy szorosabb legyen közöttetek a kapocs, mint valaha!

Csodásan nézel ki!

Talán azt gondolhatnánk, hogy a bókok egy idő után veszítenek az értékükből, de ez egyáltalán nem így van, sőt! Minél több éve vagytok együtt, annál inkább jólesik a szóbeli megerősítés is, hogy a párod még mindig vonzónak talál. Ahelyett, hogy csak leintenéd, köszönd meg és dicsérd meg te is őt!

Köszönöm, hogy...

Az idő előrehaladtával kialakul a párkapcsolatban a napi rutin, ami miatt egy idő után természetesnek vesszük, hogy a másik ezt vagy azt csinálja. Mindegy, hogy mosogatásról, szerelésről, a gyerekkel tanulásról vagy főzésről van szó, ne felejtsd el a másik tudtára adni, hogy hálás vagy azért, amit tesz. Ez neki is jó visszajelzés, hogy észreveszed és értékeled a befektetett energiáját.

Együtt túlleszünk rajta

Minél nagyobb a baj, annál többet jelent ez az egyszerű mondat. A munkahely elvesztését, egy betegség frissen kézhez kapott diagnózisát, a pénzügyi nehézségeket vagy egy családtag elvesztését is könnyebb feldolgozni, ha tudod, hogy van melletted valaki, akit szeretsz, akiben bízol és akire támaszkodhatsz.

Akkor is szeretlek

A „szeretlek” önmagában is igazi varázsszóként működik, amit nem lehet elégszer elismételni egy kapcsolatban. És hogy mennyivel többet ad hozzá az „akkor is” kifejezés? Nagyon is sokat! Azokban a helyzetekben, amikor a párod a legsebezhetőbb, és épp egy gyengeségét vagy hibáját ismeri be előtted, ezzel a mondattal biztosíthatod róla: a hibáival együtt szereted és fogadod el őt. Mert nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is fontos, hogy érezzék a feltétel nélküli szeretetet.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves