Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PÁRKAPCSOLAT

Kvíz: Elég jó partner vagy?

2023. szeptember 01.

3 perc olvasás

ELLE

boldogság kommunikáció párkapcsolat kvíz
Kvíz: Elég jó partner vagy?
© Shutterstock

Ismerkedéskor viszonylag könnyű jó képet festeni magunkról. Elég, ha kellően ápoltak, udvariasak és kedvesek vagyunk, és persze egy kis humor sem árt a kombóhoz. De mi jön akkor, amikor lehull a lepel?


A hosszabb párkapcsolat, házasság már egészen másfajta játék. Ahhoz, hogy szerethetők maradjunk, keményebben kell dolgoznunk, hogy lenyűgözzük az új "szobatársunkat". A hely és az erőforrások megosztása olyan kihívások elé állíthatja a személyiségünket, amikre nem készít fel a randizási időszak.

Így tudhatod meg, milyen vagy a párkapcsolatban

A kérdéssel a hagyományos kultúrák is foglalkoznak, és a zsidóság a következőket javasolja:

Értékeld magad! Adj egy és tíz közötti pontszámot önmagadnak az alábbi szempontok szerint (a "tíz" a majdnem tökéletes). Ne felejtsd, hogy rólad van szó, nem a partnered kell értékelni! (De persze őt is megkérheted, hogy töltse ki a kvízt).

1. Tisztaság

Most, hogy a pároddal élsz, szeretnéd rendben és rendezetten tartani a holmikat. Az általad okozott rendetlenség nem vonzó, és téged sem tesz vonzóvá. Értékeld magad 1-től 10-ig a tisztasági skálán.

2. Felelősség

A kötelezettségeink teljesítése elismerést vált ki a másikból, míg ezek elhanyagolása rossz érzéseket vonhat maga után. Elvégzed-e a vállalt kötelezettségeid és betartod-e az ígéreteid? Megteszed azt, amit tenned kell anélkül, hogy állandóan emlékeztetni, irányítani vagy nyaggatni kellene téged? Értékeld magad 1-től 10-ig a Felelősség skálán.

3. Tisztelet

A tisztelet kimutatásának képessége nagy mértékben erősíti a szeretetet. Tartózkodsz attól, hogy sértegesd, lekicsinyeld vagy más módon lebecsüld a társadat? Következetesen megfelelő hangszínt használsz? Olyan kedvesen viselkedsz a partnereddel, mint az idegenekkel, a kollégáiddal és a barátaiddal? Értékeld magad 1-től 10-ig a Tisztelet skálán.

4. Hűvös, nyugodt és összeszedett

A stressz kezelésének képessége elengedhetetlen házastársi készség. Semmi sem annyira taszító, mint egy felnőtt, aki rendszeresen dührohamot kap, kiabál vagy más módon elveszíti az önuralmát. Ha csak évente egyszer van erős dühkitörésed, már az is 90%-kal csökkentheti a szerethetőséged. Ugyanez a helyzet, ha havi egyszer csak mérsékelten gurulsz dühbe. A rossz hír, hogy ezt senki sem értékeli, és a dühös embert általában nem szeretik. Értékeld magad 1-től 10-ig az önuralom skálán.

5. Kommunikáció

Vannak, akik nem kiabálnak, csak megsértődnek. A meleg, elfogadó kapcsolat megköveteli a gondolatok és érzések megosztását. Ha visszahúzódunk a csigaházunkba, magára hagyjuk a partnerünket, és előbb-utóbb elhidegülünk egymástól. Megnyílsz a házastársad előtt? Beszélsz neki az örömeidről, gondjaidról, frusztrációidról, álmaidról, gondolataidról és ötleteidről? Értékeld magad 1-től 10-ig a kommunikációs skálán.

6. Szeretet

Az ember szívéhez a leggyorsabb út a kedvességen keresztül vezet. Kimutatod-e a másiknak, hogy vonzónak találod testileg? Szoktál-e neki bókolni, dicséred-e őt? Odafigyelsz-e arra, hogy érezze, szereted és nagyra értékeled őt? Értékeld magad 1-10-ig a szeretet skálán.

Ha több mint 55 pontot érsz el, akkor szerethető ember, kellemes partner vagy! Minél alacsonyabb a pontszámod, annál több területen érdemes változtatnod. Meglátod, a pontszám növelése a kapcsolatod boldogságát is fokozni fogja.

És ne felejtsd el elvégezni ezt a tesztet a következő években is legalább egyszer!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves