Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Vakáció

Ezen a dolgon vitázik össze a legtöbb pár a nyaralás alatt

2022. július 13.

3 perc olvasás

ELLE

szerelem munka nyaralás párkapcsolat vakáció vita
Ezen a dolgon vitázik össze a legtöbb pár a nyaralás alatt
© Shutterstock

A nyaralás során elkerülhetetlenek a kisebb-nagyobb összezörrenések, ám van egy téma, ami magasan a legtöbb vita forrása a vakációzó szerelmespárok között.


Noha a nyaralásnak a kikapcsolódásról és a feltöltődésről kellene szólnia, sajnos szinte lehetetlen minden problémát magunk mögött hagyni, amikor útnak indulunk. A vakáció során is rendre adódnak nézeteltérések, amin még a harmonikus párok is összezörrenhetnek, beárnyékolva ezzel a szép élményeket.

De vajon mi lehet a legfőbb vitatéma a nyaraló szerelmesek között? A Korn Ferry toborzóiroda felmérése meglepő eredményre jutott – a munkahelyi stressz bizony még a nyaralásunkat is képes lehet tönkretenni.

A nyaralás réme: a munka

A kérdőívet kitöltő közel 1600 személy fele nyilatkozott úgy, hogy volt már nézeteltérése a nyaralás során a párjával a túl sok munka miatt. Sokan ugyanis hajlamosak rá, hogy a közös programok és az együtt töltött idő élvezete helyett is a munkahelyi feladatokat bújják.

„A technológia fejlődése lehetővé tette a vezetők számára, hogy bárhonnan be tudjanak kapcsolódni az irodai ügyekbe”

– jegyezte meg Mark Royal, a felmérést végző cég partnere, hozzátéve, hogy a munkahely fizikai határainak leomlásával rendkívül nehézzé válhat a teljes kikapcsolódás.

Hányan láttunk már a vidámparkban sorban álló vagy a medence partján sütkérező felnőtteket, akik a telefonjukon épp a munkahelyi e-maileket olvasgatták? Pedig ha időt szánnának arra, hogy valóban szünetet tartsanak a munkában, és a családdal, barátokkal szerezzenek közös élményeket, a szakemberek szerint minden munkavállaló boldogabban és motiváltabban térhetne vissza az irodába.

Fotó: Shutterstock

Fontos lenne, hogy letegyük a munkát

A felmérés arra is kitért, hogy ki milyen esetben áldoz időt a munkájára a nyaralás idején. Az esetek 53 százalékában egy sürgős probléma vagy határidős projekt miatt kénytelenek a munkahelyi feladatokkal foglalkozni, míg a válaszadók 45 százaléka úgy nyilatkozott, hogy naponta többször is dolgozik a vakáció idején.

A kitöltők negyede pedig egyszerűen azért nem teszi le teljesen a munkát a szabadsága alatt sem, mert túlságosan élvezi azt.

Pedig nem ártana, ha a nyaraláson valóban a teljes relaxáció kerülne a középpontba, a túlzásba vitt munka ugyanis egyenes utat jelenthet a kiégés felé. Erre a mostani kutatás is rávilágított, mivel a munkavállalók többsége beismerte, hogy stresszesebb a munkája, mint 5 évvel ezelőtt, és ez a feszültség a személyes kapcsolataikra is rányomja a bélyegét.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves