Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Párkapcsolati viták

3 dolog, amit egy szerelmes ember sosem tesz meg a házasságában

2023. május 19.

3 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

vita párkapcsolat házasság veszekedés
3 dolog, amit egy szerelmes ember sosem tesz meg a házasságában
© Forrás: Shutterstock

Előfordult már, hogy vitába keveredtél a pároddal, és miután megnyugodtál, már arra se emlékeztél, egyáltalán miért kezdtetek el veszekedni?


Mindenkinek megvan a saját véleménye a világról, azonban ha egy kapcsolatban a nézeteltérésekből vitás helyzetek lesznek, és közben sértő dolgokat vágsz a másik fejéhez, az biztosan nagyon károsan hat a kapcsolatra.

A házasságoknak és a hosszú távú kapcsolatoknak van néhány szabálya, amelyeket érdemes betartani, hogy boldog éveknek nézhessetek elébe.

3 szabály, hogy elkerüld a vitás helyzeteket

Alapvetően nem érdemes veszekedni a szerelmeddel, hiszen a legbiztosabb társad az életben, akivel mindennél jobban szeretitek egymást. Ha azonban mégis konfliktusba keveredtek, az alábbiakat tartsd szem előtt:

1. szabály: Soha ne fenyegetőzz válással!

Az eskü úgy szól, hogy jóban és rosszban kitartunk egymás mellett. Ezt vedd komolyan, és ne dobálózz felelőtlen kijelentésekkel, amikor a párod megbántott vagy épp dühös vagy rá. Azzal, hogy utalást teszel a válásra, elveszik a biztonságérzet a kapcsolatotokból.

parkapcsolat
Forrás: Shutterstock

Ha túl gyakorivá válnak köztetek a veszekedések, kérjétek egy párterapeuta segítségét. És ne feledd: a boldogság elérése belső munka, a te felelősséged! Ne a párodtól várd, hogy minden percben boldoggá tegyen!

2. szabály: Ne használd ki a másik gyenge pontjait!

Előfordul, hogy a páros egyik tagja a viták során olyan információkkal él vissza, amelyeket a társa korábban, amikor biztonságban érezte magát mellette, megosztott vele. Nem tisztességes kihasználni a másik gyengeségeit. Például ha a párod bevallotta neked, mennyire zavarta, hogy az előző partnere kigúnyolta a súlya miatt, ne piszkáld azért, mert felszedett néhány kilót.

Amikor ideges vagy, hajlamos lehetsz a szarkazmusra, és önkéntelenül is a másik fél legsebezhetőbb pontjait fogod megcélozni. Ez aztán ahhoz vezet, hogy a párod sokkal kevesebb információt fog megosztani veled, ami végső soron bizalmatlanságot eremdényez. Éppen ezért mindig vegyél egy nagy levegőt és próbálj megnyugodni, mielőtt olyasmit mondasz, amit később aztán nagyon megbánsz!

parkapcsolat
Forrás: Shutterstock

3. szabály: Ne vedd magad túl komolyan!

A kapcsolatokban a legtöbb veszekedést az okozza, hogy mindenáron ragaszkodunk a saját igazunkhoz, miközben elveszik belőlünk az empátia. Soha ne áldozd fel az intimitást és az érzelmi kötődést azért, hogy bebizonyítsd, a te gondolataid állnak közelebb a valósághoz.

Tanuld meg kimondani és beismerni azt is, ha a másiknak van igaza. Ehhez nagyon sok önismeretre és önfejlesztésre van szükség, de hidd el, egyetlen apró gesztussal sokat tehetsz azért, hogy egy hosszú távon is jól működő kapcsolatod legyen. És persze az sem árt, ha megőrzitek a humorotokat, ugyanis nem kell mindent véresen komolyan venni!

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves