Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Házasság

A 4 leggyakoribb dolog, amiért a férfiak azt érzik, hogy gyűlölik a feleségüket

2022. augusztus 09.

4 perc olvasás

ELLE
feleség férj házasság párkapcsolat
A 4 leggyakoribb dolog, amiért a férfiak azt érzik, hogy gyűlölik a feleségüket
© Shutterstock

Egy házasságban mindig vannak nehézségek. Most eláruljuk, mik a leggyakoribb okok, amik miatt a férfiak úgy érzik, hogy elegük van a feleségükből. 


Habár sokan úgy gondolják, hogy hatalmas nagy probléma, ha úgy érzik, gyűlölik a házastársukat. A férfiaknál is előfordulnak olyan szituációk, amikor így éreznek a feleségük iránt. Nos, valójában normális, ha néha ilyen negatív érzéseink vannak. A férfi leginkább a gyerekvállalás után hiányolja azt a nőt, aki a felesége az anyaság előtt volt. A legtartósabb házasságoknál is előfordul, hogy annyira megharagszanak egymásra a felek, hogy úgy érzik utálják egymást. 

Ahogyan egy elhanyagolt garázsból pókszerű, koszos rendetlenség válhat, egy házasság, amelyben nincs  együttérzés és rendszeres ápolás, megromolhat

 - mondta Dr. Lisa Marie Bobby párterapeuta a Marie Claire magazinnak.

1. Hiányzik a feleség régi énje

Természetes, hogy főleg a gyerekek előtt sokkal izgalmasabb volt a házasélet. Ahogy telnek az évek sokaknál a szórakozás háttérbe szorul és a szürke hétköznapok jönnek el. A férfiak ekkor unatkozottá és frusztrálttá válhatnak, ami végül haragot jelent a feleség felé.

A férfiak haragja általában nem a feladatok és felelősségek miatti frusztrációban gyökerezik, hanem a szerelem, a szórakozás, és a partnerükkel való mélyebb kapcsolat iránti vágyban

- folytatta a szakértő.

2.Az anyaság miatt elhanyagolva érzik magukat

Gyakori, hogy a férfiak a gyerekvállalás után úgy érzik, hogy a feleségük elhanyagolja őket és minden idejét csak a gyerekeknek szenteli. Az érzelmi elhanyagolás miatt rengeteg házaspár jár párterápiára. Kiderült, hogy a férfiak ezt még gyakrabban érzik, mint a nők.

Gyakran vágynak arra az érdeklődésre, figyelemre és ragaszkodásra, amikor a feleségeiket látják, amit a gyerekeiknek adnak meg. Hiányzik nekik az a könnyed, szórakoztató szenvedély, amely egykoron volt kapcsolatuk 

- folytatta Bobby.

3. Amikor már nem is vitatkoznak

A csend nem jó. A házasság megromlását jelezheti, ha a párok már egyáltalán nem vitatkoznak, mert ennyire nem érdekli őket a kapcsolat, hogy még arra se szánnak időt, hogy kibeszéljék a gondjaikat. Ez olyan távolságot szülhet egy házaspár között, hogy egy idő után külön ágyban alszanak, elélnek egymás mellett, de valójában nincsenek együtt igazán. A férfiakban hatalmas lehet a frusztráció, ha ők próbálnának nyitni, de a házastársuk teljesen bezárkózott. 

4. Lehet nem a feleségnél keresendő a probléma

A mentális problémák, mint a depresszió vagy a szorongás, valamint a függőség esetében is előfordulhat, hogy a férfi másképp látja a házasságát, mint amilyen. Szintén gyakori, ha a karrierjében nem találja a helyét, vagy nem érik szakmai sikerek és nem érzi magát elég erősnek. 

Amikor egy férfit veszélybe sodor az a képessége, hogy sikeres legyen abban, amit a legmélyebben értékel, akkor az életében mindenre a frusztráció lencséjén keresztül tekint

- mondta Robyn D'Angelo házasság és családterapeuta.

Mi lehet a megoldás?

Robyn D'Angelo szerint a legjobb megoldás, amikor már utálatot érzünk a partnerünk iránt, ha egy kicsit elvonulunk és gondolkodunk. A szakértő szerint a természetben elvonulva magányosan, telefon és számítógép nélkül segíthetünk magunkon és kitisztíthatjuk a fejünket. Ezután következik az, hogy a férfinek, ha menteni akarja a házasságát, őszintén kell vallania az érzéseiről. Ha egy férfi túl dühösnek érzi magát és nem tud a feleségével beszélni, neki javasolt, hogy először egyedül keressen fel egy terapeutát. 

A nők számára az első lépés gyakran annak megértése, hogy a férjüknek éppúgy szüksége van szeretetre, ragaszkodásra és együttérzésre, mint nekik. Sok nő, akivel beszélek, nem tudja, hogy férjük ölelésre vágyik

- mondta a házasság és családterapeuta.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves